El futur ciutadà i verd de les Tres Xemeneies, icona del litoral metropolità

La transformació de l’àmbit de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, al litoral metropolità, es definirà en un procés participatiu impulsat pel Consorci del Besòs, la Generalitat, i els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i de Badalona. Aquesta zona de 32 hectàrees es convertirà en un gran espai ciutadà i verd per a tota l’àrea metropolitana.

L’àmbit de les Tres Xemeneies, que fins fa poc era una zona industrial, és un espai singular amb una ubicació estratègica i ben comunicada amb tota la ciutat metropolitana.

El projecte per transformar-lo, un deute històric, neix del debat veïnal, fa valer els beneficis socials i col·lectius que comporta la col·laboració entre administracions i permetrà repensar els usos i les activitats de l’àmbit per potenciar-lo com a gran espai veïnal connectat amb la natura.

Patrimoni, mobilitat, natura i urbanisme

El debat social per definir el futur de l’entorn de les Tres Xemeneies girarà al voltant de quatre eixos:

  • El futur de la central tèrmica com a equipament, protegida com a bé cultural d’interès local i amb una vinculació identitària especial amb el territori.
  • La connexió amb la ciutat metropolitana amb un pla de mobilitat sostenible.
  • La relació de l’àmbit amb el parc fluvial del Besòs i el front litoral, la connexió amb els espais naturals i la descontaminació de les platges.
  • Un model d’ordenació urbanística obert que s’integri en els barris de l’entorn i no sigui una barrera.

Calendari

Les sessions de participació amb les entitats i el veïnat començaran el setembre i se celebraran a la Casa de Cultura de Sant Adrià de Besòs. Les conclusions del procés es presentaran al desembre en un acte en què també s’explicarà com s’aplicaran les propostes recollides al nou pla urbanístic.

About ELCOMUNISTA.NET (86337 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: