Vincles BCN, per a una gent gran més activa i acompanyada

Més de 600 persones de més de 65 anys ja participen en el programa Vincles BCN, una iniciativa perquè la gent gran tingui una vida activa amb menys solitud. Present a tots els barris des del mes de març, al setembre arribarà a les 1.000 persones usuàries.

A més de mantenir i d’establir els lligams socials, el programa te els objectius de reduir la bretxa digital que pateixen especialment les persones grans i de millorar-ne l’habilitat pel que fa a l’ús de les noves tecnologies com a vehicles de comunicació amb l’entorn.

De fet, el programa s’articula a través d’una aplicació mòbil, Vincles BCN, que els usuaris i les usuàries utilitzen mitjançant una tauleta que se’ls proporcionen els serveis municipals.

Tot i que el programa va començar com un pla pilot a l’Eixample i Sant Martí, l’èxit de la seva implementació ha permès que des del març ja estigui actiu en tots els districtes i que el nombre de participants hagi crescut un 30%, de 460 a 597.

Actualment, hi ha 65 grups d’activitats en funcionament de temes tan variats com la cuina, la cultura, la memòria o l’humor, i amb una mitjana de 22 participants per grup. Així mateix, s’han dut a terme 199 sessions d’aprenentatge i 152 activitats presencials, que inclouen visites a entitats, museus i exposicionssortides al teatre o al cinema, entre altres. Respecte a la interacció amb  l’aplicació, la funció més utilitzada ha estat la videotrucada, amb 3.460 usos.

Com funciona Vincles BCN?

Les persones interessades a formar part del programa poden sol·licitar-ho trucant al 010, mitjançant el web Vincles BCN o de manera presencial als centres de serveis socials (CSS) i als centres d’atenció primària de salut(CAP). Les persones que compleixin els requisits rebran una tauleta amb l’aplicació mòbil Vincles BCN ja instal·lada amb la qual podran tenir accés a la seva xarxa privada de contactes (familiars o amistats) i a la comunitat d’usuaris i usuàries del programa.

Des de l’aplicació, els dinamitzadors i les dinamitzadores estimulen la participació en les diferents activitats que s’ofereixen i promouen la creació de nous teixits socials.

Voleu saber-ne més? Visiteu el web Vincles BCN.

About ELCOMUNISTA.NET (86192 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: