Anuncios

Un miler de persones contractades en plans d’ocupació municipals

BARCELONA.- S’han posat en marxa prop de tres-cents projectes integrals amb contractació —els anteriors ‘plans d’ocupació’— per contractar un miler de persones al llarg del 2018. Els projectes s’adrecen principalment a persones aturades de llarga durada i de més de 40 anys i també a altres col·lectius vulnerables en risc de ser exclosos del mercat laboral. Tots els participants reben un salari com a mínim de 1.000 euros amb un contracte laboral que té una durada de sis mesos a un any.

Les places assignades als diferents projectes han tingut en compte les taxes d’atur dels deu districtes de la ciutat per garantir una distribució de places equitativa i sostenible.

A més d’incorporar al mercat de treball persones en atur, els projectes inclouen programes formatius i acompanyament i seguiment un cop s’ha acabat el contracte del projecte per millorar la capacitat laboral i les estratègies de les persones participants a l’hora de buscar feina. L’objectiu és afavorir la inserció laboral amb unes condicions laborals dignes. Els programes d’ocupació del 2017 van assolir una taxa d’inserció laboral del 54%, nou punts superior a l’assolida l’any anterior.

Els projectes integrals amb contractació els gestiona Barcelona Activa i prioritzen feines i serveis d’interès públic i social. Molts dels participants dels projectes treballen en serveis de neteja, manteniment i reparació de la via pública, en programes de medi ambient i de serveis socials. També s’han contractat persones per elaborar el cens de pisos buits, projecte en què han participat 40 dones en situació d’atur i víctimes de violència de gènere.

Els projectes integrals amb contractació formen part de les 30 accions de l’Estratègia d’ocupació de Barcelona 2016-2020 .

Anuncios
About el comunista (68505 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: