Una sortida formativa per a joves que ni estudien ni treballen

La primera Escola de Segona Oportunitat obrirà les portes el 2019 i permetrà que persones d’entre 16 i 25 anys puguin tornar a estudiar i millorar així les oportunitats per accedir al mercat laboral.

Segons l’informe de la Fundació BCN Formació Professional 2016, a Barcelona hi ha 17.000 joves d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni troben feina. La majoria d’aquests joves tenen una qualificació acadèmica molt baixa, dificultats per continuar o per tornar als estudis i no estan preparats per incorporar-se al món laboral.

L’objectiu de l’Escola de Segona Oportunitat és que els joves que ni estudien ni troben feina a causa d’una qualificació baixa puguin tornar a cursar estudis reglats i tenir així més oportunitats laborals. Cada alumne tindrà un projecte individual d’acord amb el perfil, les necessitats i els interessos.

L’escola estarà situada al carrer de la Capella, 10, al barri de Navas, al districte de Sant Andreu, i tindrà 60 places per al curs 2018-2019, ampliables a 120 de cara al curs 2020-2021. Podran accedir-hi joves que es trobin en alguna d’aquestes situacions:

  • Hagin cursat l’ESO sense haver-ne obtingut la titulació.
  • Tinguin el graduat d’ESO, però han deixat d’estudiar.
  • Estiguin en situació d’atur i no tinguin qualificació professional.

Itineraris individualitzats i acompanyament personalitzat

De febrer a maig del 2019 els professionals del centre —els coordinadors pedagògics, els orientadors i els educadors— treballaran amb els instituts i els serveis socials de la ciutat per preparar el proper curs. Un cop es coneguin els alumnes que s’hi han matriculat es començarà a treballar amb ells i les seves famílies per poder iniciar itineraris individualitzats per a cada un dels estudiants a partir del setembre.

El centre oferirà formació professionalitzada amb programes d’inserció, certificats de professionalitat, casa d’oficis, programes formatius amb alternança amb el món del treball i amb aliances amb empreses, organismes i entitats, itineraris adaptats a cada persona, reforç de competències bàsiques i programes amb entitats socials. També s’hi oferirà orientació, assessorament i acompanyament abans, durant i després del pas de l’alumne per l’escola.

About ELCOMUNISTA.NET (86192 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: