Més persones ateses en menys temps als serveis socials

El temps mitjà d’espera per rebre una primera visita als serveis socials es redueix a menys de 20 dies, el més baix des del desembre del 2015, en què la mitjana era de 30 dies.

La xifra resulta especialment rellevant tenint en compte que s’assoleix en el moment en què l’activitat dels serveis socials s’ha incrementat fins a arribar un rècord històric. L’any passat els 40 centres de serveis socials de la ciutat van atendre 81.638 persones, que van acumular 193.386 serveis d’atenció. Fins al juny del 2018 s’han acumulat 104.776 serveis. D’altra banda, la xifra de persones ateses el 2015 va ser de 74.237, un 9,9% menys que el 2017.

Atenció en comunitat

Aquesta reducció del temps mitjà d’espera s’explica per la posada en marxa de “Vine”, una de les vint mesures que es recullen en el projecte “Impulsem!”, de reforma dels serveis socials municipals, i que neix de la reflexió dels professionals dels serveis socials, que han desenvolupat una nova manera de prestar la primera atenció de forma grupal, segons el tipus de la consulta.

Si bé no és obligatori que les persones usuàries siguin ateses en grup, aquesta opció els permet tenir una presa de contacte comunitària i compartir informació amb altres persones usuàries que viuen situacions similars. D’aquesta manera no només es pot oferir una resposta més immediata, sinó també més i millor informació i intervencions posteriors dels mateixos serveis socials, més eficients i eficaços.

“Vine”, que s’ha començat a implantar en una desena de centres, és part d’una prova pilot que s’estendrà al conjunt de la ciutat. Els centres en què s’ha posat a prova han reduït significativament el temps d’espera per a la primera visita. Al centre de la Guineueta-Verdum-Prosperitat, l’espera ha passat d’una mitjana de 23 a 6 dies; al centre del Clot, de 31 a 11 dies, i al centre de la Franja Besòs, de 35 a 14.

About ELCOMUNISTA.NET (87073 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: