Es busquen famílies col·laboradores!

BARCELONA.- El servei de famílies col·laboradores es va crear per donar solució a les dificultats d’algunes persones que, per determinades circumstàncies i de manera temporal, necessiten el suport de famílies responsables per tenir cura dels seus infants.

Es tracta d’un servei preventiu que intervé per ajudar les famílies que ho necessiten, ja sigui per motius de salut o conciliació de la vida familiar i laboral, oferint-los persones properes que durant un temps els fan costat i les ajuden amb la cura dels seus infants. L’objectiu és mantenir l’infant tan a prop del seu entorn com sigui possible, que hi hagi col·laboració el temps necessari per cobrir la necessitat que motiva el servei, que sigui un acord mutu entre totes les persones implicades i que la família col·laboradora ho faci només amb una motivació de solidaritat.

Durant l’any 2017 un total de 52 infants van ser atesos de manera temporal i voluntària per alguna de les 78 famílies que hi havia inscrites al banc de famílies col·laboradores de la ciutat. Des del començament del 2018 hi ha hagut 36 les famílies que, en algun moment, han tingut cura d’infants. El 52% d’aquestes col·laboracions es produeixen durant el cap de setmana; el 7%, en períodes de vacances escolars; el 36%, entre setmana, i només un 5%, en període de convivència.

La possibilitat de col·laborar és flexible i s’adapta a la disponibilitat de temps que tingui cada persona. Podeu consultar com ser una família col·laboradora en aquest enllaç.

About ELCOMUNISTA.NET (86213 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: