Més carrils bus per a un transport públic més eficient

Des de l’inici del mandat, la xarxa de carrils bus s’ha incrementat en gairebé 30 quilòmetres i s’han millorat els espais per on circulen els busos, com la prioritat semafòrica o la millora de parades.

L’ampliació i les millores dutes a terme als carrils bus tenen l’objectiu d’assolir un transport públic més segur i sostenible. Així, des de l’inici de mandat s’ha passat dels 166,3 quilòmetres de carril bus als 194,7, cosa que suposa 28,4 nous quilòmetres. Amb aquesta finalitat s’han portat a terme un total de 41 actuacions com reordenacions viàries i modificacions del sentit de circulació d’alguns carrers.

La implantació dels nous carrils ha anat acompanyada d’altres mesures pensades per millorar l’eficiència i el servei de la xarxa d’autobusos de la ciutat, com la programació dels semàfors per afavorir el pas del bus i la millora de la senyalització horitzontal i vertical.

També s’han fet actuacions en més de 360 parades (se n’han construït 181 de noves i se n’han adequat 49), i s’han renovat voreres, arbrat i passos de vianants, entre altres, per fer-les més accessibles.

Aquest 2018 es preveu que s’acabi el desplegament de la nova xarxa de bus, i es passarà de les 13 línies que funcionaven a l’inici del mandat, a les 28 finals.  La construcció d’aquests nous carrils i les actuacions complementàries s’emmarquen en l’estratègia municipal de potenciar la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic per fer una ciutat més segura i saludable.

About ELCOMUNISTA.NET (86213 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: