Anuncios

«1 d’octubre i més»: El llegat de l’autoorganització popular

Un any després dels fets que van sacsejar Catalunya l’1 d’octubre del 2017, la Model serà un espai de reflexió i debat al voltant de l’autoorganització popular i el capital democràtic d’aquella jornada. Xerrades, debats i una exposició en diferents suports que es podrà visitar del 27 de setembre al 16 d’octubre.

El desenvolupament de les jornades servirà per evocar el que va significar l’1 d’octubre per a les veïnes i els veïns de la ciutat, segons el testimoni de diferents persones. Serà també un espai per rememorar. La ciutat de Barcelona ha estat bressol de lluites i manifestacions populars històriques per fer front a les injustícies: La Rosa de Foc, la resistència antifranquista, les marxes antiglobalització, les protestes contra la guerra de l’Iraq, la indignació del 15M o la lluita feminista són algunes de les predecessores de l’1 d’octubre.

Les jornades també serviran per denunciar el paper de l’Estat durant els dies previs, la jornada de l’1 d’octubre i les conseqüències posteriors que van dur els líders polítics a la presó o la imputació d’alcaldes sobiranistes, entre altres.

Finalment, el debat pretén recosir les diferents posicions i vivències al voltant de l’1 d’octubre, tant de les persones que s’hi van implicar directament com de les que ho van fer com a conseqüència de les actuacions policials, o de les persones que no van voler implicar-s’hi. D’aquesta manera es reconeix la complexitat d’una societat diversa.

L’1 d’octubre, reflexions i debat

L’actuació musical de Clara Peya obrirà el cicle dijous, 27 de setembre, i fins l’1 d’octubre se succeiran taules de debat, xerrades i tallers de la programació, amb la voluntat d’analitzar les revoltes socials davant les injustícies i debatre sobre la defensa del dret a la informació i la llibertat d’expressió.

Hi participaran diferents personalitats del món de la cultura i el periodisme, com Txell Bonet, David Fernández, Jordi Évole, Marina Garcés, Santiago Alba Rico o el premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel, que clourà les jornades.

Durant aquests dies s’obrirà també una exposició amb dades, vídeos, testimonis i imatges de l’1 d’octubre, així com una mostra de diferents disciplines artístiques que fan referència a la repressió, la censura, la por, la resistència pacífica i la rememoració. Entre aquestes disciplines hi haurà una actuació de l’artista visual María Ruido o una exposició del fotoperiodista Jordi Borràs. L’exposició es mantindrà fins al 16 d’octubre.

Les jornades “1 d’octubre i més. Barcelona, ciutat de drets” han estat organitzades conjuntament entre l’Ajuntament i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu”, en què col·laboren Òmnium Cultural, FundiPau, Irídia, Novact i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Anuncios
About el comunista (65920 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: