Anuncios

El pla de xoc contra el frau fiscal genera 56 milions

BARCELONA.- El pla de lluita contra el frau fiscal impulsat l’any 2016 per l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH) ha permès recuperar 56 milions d’euros, dels quals la majoria provenen de grans empreses i companyies i es podran destinar a despesa social. Aquesta reducció de la bretxa fiscal, la diferència entre el que es declara i el que s’hauria de declarar, és fruit de la dotació de més recursos a l’IMH i d’una millor coordinació entre aquesta entitat i les agències tributàries catalana i espanyola.

Concretament, s’ha incrementat en un 10% el personal inspector i d’atenció a la ciutadania de l’IMH i s’han fet plans de formació per especialitzar més els professionals.

El nou paradigma de gestió municipal prioritza el control de la tributació dels grans contribuents i ha permès liquidar 23,6 milions d’euros d’impostos no declarats per companyies elèctriques (4 milions), grans superfícies comercials (2 milions) o empreses constructores (9 milions).

El creuament de dades fiscals amb les altres agències tributàries ha permès recuperar 33 milions provinents d’embargaments de les devolucions de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) i detectar uns 10 milions d’euros d’impagaments de l’impost municipal per a la recollida comercial de residus de 21.000 empreses, donades d’alta a l’impost d’activitats econòmiques (IAE).

Al marge d’això, s’ha publicat la llista de morosos amb deutes de més d’un milió d’euros, que s’actualitzarà anualment i que consta d’un únic deutor, la promotora immobiliària Sacresa Terrenos 2, SL, amb 1,6 milions d’euros .

El percentatge de recaptació sobre el total liquidat a Barcelona és del 94,5%, superior al d’altres ciutats de l’Estat com ara Madrid (89,1%), València (88,4%), Zaragoza (87,3%) o Sevilla (62,2%).

Anuncios
About el comunista (66620 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: