Cap a un turisme més desestacionalitzat

Les dades de la temporada d’estiu del 2018 confirmen la desestacionalització progressiva del turisme. Els 4,6 milions de persones que van visitar la ciutat entre el juny i l’agost, representen ja només el 30% del total de l’any.

Tant una concentració menor en els períodes vacacionals com la descentralització de les visites són clau per a un turisme més sostenible i que impacti menys en la vida diària de la ciutadania. En aquest sentit s’orienten les actuacions que s’impulsen en el marc del Pla estratègic de turisme 2020.

S’estima que a l’estiu van venir a Barcelona més de 4,6 milions de turistes, una mica més de la meitat dels quals es va allotjar en els hotels de la ciutat. El perfil del visitant és significativament internacional i ja representa el 85% del total.

També creix la despesa mitjana per persona i nit dels visitants de la ciutat. Sense comptabilitzar el cost del transport, l’allotjament i el paquet turístic, s’estima que aquesta despesa durant el primer semestre de l’any se situa per sobre del llindar dels 100 euros per als que s’allotgen als hotels.

A la ciutat, els visitants gasten els diners en restauració (44,8%), compres (21,6%), entreteniment (17,8%) i transport intern (12,3%).

Una ciutat ben valorada

Barcelona rep una bona valoració dels turistes que la visiten, que li donen una puntuació global de 8,8 sobre 10, valorant amb bona nota aspectes com l’amabilitat (8,5), la seguretat (8,2) i la neteja (8).

Aquestes valoracions corroboren els resultats del primer Índex de Reputació Online (IRON), que posa una nota de 8,4 segons les valoracions a internet d’atractius turístics, allotjaments i restauració.

About el comunista (68418 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: