Endavant la iniciativa veïnal perquè l’avinguda de Borbó s’anomeni ‘dels Quinze’

BARCELONA.- El Plenari del Consell del Districte de Nou Barris ha aprovat elevar a la Ponència del Nomenclàtor la proposta per canviar el nom de l’avinguda de Borbó pel de ‘l’avinguda dels Quinze’. La mesura neix a proposta de d’entitats i de col·lectius veïnals, i s’emmarca dins de la política de ciutat per recollir al Nomenclàtor la memòria popular, republicana i feminista.

El nom d’Els Quinze’ fa referència a la denominació popular que rep l’espai on conflueixen els barris del Guinardó i de Vilapicina i la Torre Llobeta. L’origen prové del bitllet de quinze cèntims del tramvia 46, que a començaments del segle XX connectava aquesta zona de la ciutat amb la plaça d’Urquinaona.

La proposta passarà ara a la Comissió del Nomenclàtor que estudia les propostes de nom de les vies de la ciutat. Un cop aprovat el canvi, s’obrirà el període d’al·legacions abans de l’aprovació definitiva.

Un canvi que neix del veïnat

La iniciativa per canviar el nom de l’avinguda sorgeix de les entitats i els col·lectius veïnals agrupats en la Taula Unitària de Nou Barris per la República i de l’Associació de Veïns i Veïnes de Torre Llobeta i Vilapicina.

Des de l’inici del procés d’informació al veïnat engegat per les entitats el mes d’abril, s’han recollit 1.300 signatures en suport del canvi de nom.

Carrers i places més a prop de la història dels barris

El canvi de nom, més enllà de substituir una referència borbònica, pretén reivindicar la història, la tradició i la identitat del districte.

L’actuació s’emmarca dins de la política de ciutat per recuperar, a través del nom de carrers i places, la memòria republicana, popular i feminista, fins ara poc representada a l’espai públic, i per substituir els noms amb referència monàrquica, especialment els que han estat imposats durant la dictadura franquista.

Aquesta política ja ha permès fer nombrosos canvis a la ciutat per incorporar al Nomenclàtor, entre altres, la plaça de la República, la plaça de Pablo Neruda i la plaça del Cinc d’Oros.

About el comunista (68064 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: