Premi europeu a les polítiques socials i ambientals de contractació pública

Les polítiques municipals de contractació pública reben el premi a la iniciativa europea de l’any de la xarxa «Procura +», formada per més de quaranta municipis i regions europeus. El guardó reconeix el valor dels criteris socials, laborals i ambientals que la ciutat exigeix als proveïdors.

Actualment a la ciutat hi ha més de 25.000 contractes fets per l’Ajuntament, que adjudica cada any 590 milions d’euros en béns i serveis, 1.000 milions si es tenen en compte tots els organismes municipals.

Els criteris per gestionar aquesta contractació es regeixen pel Decret de contractació sostenible, aprovat l’abril del 2017, i per la Guia de contractació pública social, que incorpora requeriments socials, ambientals i d’innovació perquè la contractació pública sigui una eina de transformació socioeconòmica al servei de la millora general de les condicions laborals i mediambientals.

Ara, la xarxa “Procura +” ha premiat aquesta política municipal que mira més enllà dels criteris econòmics, a favor del benefici social.

Justícia social

En l’àmbit laboral es requereix a les empreses que participin en els concursos públics que incentivin la contractació estable i indefinida amb salaris dignes, així com les mesures a favor de la conciliació laboral i familiar, de la inclusió social, de la salut laboral o de la igualtat de gènere.

Teixit productiu local

A fi de promoure un model econòmic que afavoreixi el màxim nombre d’empreses de la ciutat, s’estableixen criteris per fomentar la participació de pimes i microempreses locals, així com d’empreses socials.

Compromís amb el medi ambient

Per reduir l’impacte ambiental de l’activitat municipal, l’eficència en el consum de recursos, els serveis ecològics i la ecoinnovació s’inclouen com a criteris a valorar en els processos de contractació municipal.

About ELCOMUNISTA.NET (69412 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: