El Senat admet a tràmit la llei per regular els drets i les condicions laborals dels agents forestals

“Aquesta llei vol reconèixer la tasca que fan els agents forestals, que es juguen cada dia la vida pel nostre medi ambient”, ha dit la senadora d’En Comú Podem, Sara Vilà.

El Senat ha aprovat avui, només amb l’abstenció del PP, l’admissió a tràmit de la llei bàsica estatal d’agents forestals, elaborada per les centrals sindicals i associacions professionals del sector i que ha portat a la Cambra Alta el grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea. D’aquesta manera, els agents forestals comptaran amb una llei que regularà els seus drets i condicions laborals d’àmbit estatal, establirà unes bases comunes i que permetrà millorar la qualitat d’aquesta professió al conjunt del país. “Els agents forestals han de poder veure com la seva feina sí és rellevant per a nosaltres”, ha dit la senadora d’En Comú Podem, Sara Vilà.

La proposta estableix un règim jurídic bàsic pels agents forestals i un marc jurídic per la tasca de policia, custòdia i vigilància dels béns de natura forestal i ambiental. La norma atorgarà “a tots els efectes legals” el caràcter d’agents de l’autoritat, a més de regular les seves funcions, facultats bàsiques, la col·laboració amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat o la seguretat i salut laboral.

“Aquesta llei vol reconèixer la tasca que fan els agents forestals, que es juguen cada dia la vida pel nostre medi ambient”, ha dit Sara Vilà. I és que els agents forestals són els servidors públics encarregats de fer complir la llei en els nostres boscos, vetllant així per la protecció del nostre Medi ambient i patrimoni natural. No obstant això, malgrat la important tasca que desenvolupen, existeixen alarmants diferències respecte a les seves condicions i drets laborals, depenent de l’administració que els contracti. “No es tracta de garantir la uniformitat en tot l’Estat d’aquest cos, sinó d’establir uns mínims que siguin respectuosos amb les competències de cada CCAA”, ha dit la senadora.

About el comunista (68381 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: