Felices amb l´acord als pressuposts estatals per millorar la vida de la gent

ILLES BALEARS.- El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha expressat la nostra immensa alegria per l’acord històric entre Podemos i el Partit socialista pels pressuposts generals de l’Estat. Mesures en habitatge, socials, augment del 40% en el pressupost per a  dependència, canvi del model productiu amb més inversió en R+D+I, educació 0-3, pujada del salari mínim, conciliació, lluita contra la violència masclista, etc que s’han acordat a l’Estat i que són importants també a les illes ja que formaven part de les negociacions que s’estan duent a terme per als pressuposts de la Comunitat durant les darreres setmanes i que les facilitaran.

 El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha tornat a enviar en nom de Podem el nostre alè i la nostra escalfor a les famílies que han patit les terribles inundacions a la zona del Llevant de Mallorca ‘i una abraçada d’agraïment a totes les persones que estan col·laborant, que són un exemple de solidaritatcom s’han mobilitzat per ajudar les víctimes de les inundacions’. ‘Un fet que personalment em va emocionar, ha explicat. Ahir vespre vam poder visitar la zona simplement per acompanyar i ajudar en el possible i de fet hi ha molta gent de Podem que es troba allà, gent de Manacor, de Sant Llorenç, que estan ajudant de manera discreta, participant com ciutadans que simplement volen ajudar als seus veïnats. Ahir vàrem transmetre aquesta idea de companyia i ajut en tot allò que es pogués necessitar’, ha explicat el portaveu en declaracions als mitjans després de la junta de portaveus.

‘Podem estem parlant des que començaren les pluges amb la consellera d’Interior, Catalina Cladera, i amb la portaveu del govern, Pilar Costa, i a través del nostre regidor en Manacor, Carles Grimalt, coneixem el que està succeint directament en els municipis afectats, ha respost Jarabo a si el grup parlamentari té previst al proper ple de dimarts fer alguna pregunta referida a les inundacions al Llevant de Mallorca.

A la pregunta de si volia valorar la presència política d’ahir a la zona zero, Jarabo ha dit que ‘cadascú ha de jutjar el que ha vist en el dia d’ahir’.

IMMENSA ALEGRIA PER L’ACORD HISTÒRIC ENTRE PODEM I PSOE ALS PRESSUPOSTS QUE FACILITA LES NEGOCIACIONS DEL PRESSUPOST A LES ILLES

‘Avui expressam la nostra immensa alegria per l’acord entre Podemos i el Partit socialista pels pressuposts generals de l’Estat’, ha valorat Jarabo.

‘Hi ha mesures que s’han acordat a l’Estat que són importants també a les illes i que formaven part de les negociacions que s’estan duent a terme per als pressuposts de les Illes durant les darreres setmanes’, ha explicat el diputat.

‘Per exemple, s’ha acordat la major pujada del salari mínim interprofessional de la història de la democràcia fins als 900 euros i això beneficiarà a molts dels treballadors i treballadores d’aquesta comunitat autònoma tal com anem reclamant des de fa temps, no només són necessaris determinats acords d’increment en convenis sectorials sinó que havia de produir-se la pujada de l’SMI que ens acostés al salari mínim europeu’.

‘Una qüestió que aquí a Balears hem insistit moltíssim és que s’havia d’incrementar el pressupost destinat a habitatge. Aquí a les illes hem arribat a tota una sèrie d’acords amb el govern balear i entenem que l’acord estatal per incrementar moltíssim les partides del Pla estatal d’habitatge facilitarà un acord pressupostari aquí i que permetrà que la nostra comunitat no hagi d’aportar tant de doblers perquè ens arribaran amb aquests increments en partides fonamentals en aquestes illes com és el Pla d’habitatge’, ha afegit Jarabo.

‘Aquí insistíem a pal·liar la situació d’emergència habitacional que es vivia de forma més greu a l’illa d’Eivissa i a Palma, i ara s’ha redactat un acord a nivell estatal que parla de regular el preu de lloguer en les zones tensades (zonas tensionadas) per l’especulació de manera que es pugui augmentar la protecció als inquilins’, s’ha felicitat el portaveu.

Per a Jarabo, altres qüestions importants són la inversió en R+D+i en quasi un 7%, un 6,7%.

‘L’acord perquè els ajuntaments puguin gastar el seu superàvit a assegurar escoles infantils de 0 a 3 anys també ajudarà la nostra comunitat perquè l’esforç pressupostari sigui inferior del previst ja que es podrà comptar amb més ajut previsiblement del superàvit dels ajuntaments’, ha valorat.

‘En resum, des de l’Estat s’han acordat tota una sèrie de mesures amb increments que ens ajudaran a les illes’. Jarabo es mostra optimista en què el pressupost comptarà amb el suport suficient perquè s’aprovi al Congrés.

PLE DE DIMARTS: PODEM PRESENTA UNA PROPOSICIÓ PER L’OBSERVATORI DE DESIGUALTATS EN SALUT

Jarabo ha explicat que dimarts que ve debatrem una proposició no de llei per continuar treballant la creació d’aquest observatori.

Ja l’any passat vàrem introduir una partida de 200.000 euros per a la creació de l’observatori, que s’ha posat en marxa, i volem que s’incrementin les seves tasques. És un instrument tècnic per a l’avanç cap a l’equitat en la salut i el benestar social. Els seus objectius són trobar indicadors que, amb el creixement que hi ha en les desigualtats de classe social, gènere, edat, o país de procedència, es puguin crear i proposar polítiques públiques i accions socials per a la reducció de desigualtats en aquests diferents nivells, ha explicat Jarabo.

About el comunista (68517 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: