Mallorca és un exemple de soliraditat per a tot el món

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha agraït la immensa solidaritat de tot el poble de Mallorca, a tots els nivells, ‘un exemple que hem enviat al món’, ha destacat, arran les inundacions que han patit els habitants de la comarca de Llevant de l’illa. Així ho ha dit en roda de premsa al Parlament.

‘Una vegada més un esdeveniment com aquestes terribles inundacions han mostrat el millor del que podem expressar com a societat’ i ha remarcat la tasca de les més de 1.500 persones que han participat en uns pocs dies en fer net tot el poble de Sant Llorenç. ‘És un exemple de solidaritat que hem enviat a tot el món’, ha insistit el portaveu de Podem, Alberto Jarabo.

‘Hem d’acompanyar a les víctimes, les famílies i amics, i especialment a la família del menor encara desaparegut, n’Arthur; som empàtics i entenem perfectament l’angoixa de la seva família que és també l’angoixa de tota la nostra societat’.

Jarabo ha explicat la reunió que han mantingut avui matí amb la consellera d’Interior, Catalina Cladera, qui ha ofert explicacions i aclariments a tots els grups parlamentaris, detalls de totes les decisions que des de la conselleria en comunicació amb les altres administracions es van prendre des del primer moment.‘Entenem i valoram molt correctament la feina i la implicació personal dels tècnics i els responsables polítics de la conselleria que des del primer moment varen estar atents a tot el que passava (   )’, ha dit el portaveu.

‘Des del  nostre grup, hem insistit que ara és important oferir la seguretat a totes les famílies, petits comerços i empreses, a les persones de la zona que rebran el més prest possible els ajuts per les inundacions; que no hi ha d’haver cap confusió en aquest sentit, des de l’Estat, del govern i des de l’ajuntament de Sant Llorenç hi hagi un document únic per tramitar-ho i que després qui ho rebi és qui ha de diferenciar l’ajut correcte que s’ha de destinar’, ha explicat Jarabo. ‘Ens han informat que els ajuts podrien ser complementaris, els que venguin de l’Estat i de la Comunitat però no podran excedir mai la quantitat que es demanda’.

‘Confiam que sigui així. Des d’avui ja està oberta aquesta finestreta única i esperam que el govern pugui facilitar i clarificar encara més com s’han de fer aquestes sol·licituds d’ajut’, ha acabat.

PRESENTAM AL PLE DE DEMÀ UNA INICIATIVA PER A LA CONSOLIDACIÓ DE L’OBSERVATORI DE LES DESIGUALTATS EN MATÈRIA DE SALUT

Segons ha detallat Jarabo, ‘es parla molt de desigualtat. Es considera que és el principal problema que patim de manera estructural i que és una pandèmia mundial que s’està estenent que afecta l’esperança de vida de les persones però també la seva salut. També som conscients de l’augment que s’ha produït de les desigualtats a les nostres illes a on aquesta, més la precarietat, més les dificultats d’accés a l’habitatge fan en molts de casos que la desigualtat sigui patida per molts de treballadors i treballadores de la nostra Comunitat i en matèria de salut enteníem que era fonamental tenir paràmetres que pogessin convertir-se després en iniciatives polítiques per reduir aquestes desigualtats’.

Ja l’any passat incorporàrem al pressupost una partida de 200.000 euros que presentàrem des de Podem per engegar l’Observatori ara esperam que es consolidi com un instrument tècnic per l’avanç cap a l’equitat en la salut i el benestar social, per aquest motiu presentam demà al Ple una proposició no de llei.

Jarabo ha explicat que no és merament un instrument de vigilància sinó més aviat un instrument de formulació i avaluació de polítiques públiques i accions socials en la recerca de l’equitat. Els seus objectius són:

  • Recollir informació periòdicament sobre la distribució d’indicadors seleccionats en diferents grups socials definits per la seva ubicació geogràfica, la seva classe social, el gènere, l’edat o el país de procedència.
  • Processar la informació analitzant la desigualtat entre grups i la seva evolució en el temps.
  • Distribuir la informació recollida i processada per donar visibilitat als problemes i facilitar la formulació de polítiques en els diferents nivells de l’Administració i l’acció social ciutadana.
  • Realitzar una anàlisi comparada de la situació amb altres comunitats autònomes de l’Estat i altres països de la Unió Europea.
  • Proposar polítiques públiques i accions socials per a la reducció de desigualtats en els diferents nivells de govern i la població i avaluar l’impacte d’aquestes mesures posteriors a la seva aplicació.

EQUIPARACIÓ SALARIAL DELS DIFERENTS COSSOS DE SEGURETAT

Per altra banda, en el ple de demà hi ha una iniciativa presentada pel grup mixt sobre l’equiparació salarial dels diferents cossos de seguretat. Jarabo ha explicat que ‘estem a favor que els nostres ciutadans i ciutadanes que vesteixen un uniforme tinguin els mateixos drets garantits perquè la seva feina és essencial per a la ciutadania i no s’entén que de vegades pugui haver-hi aquestes diferències salarials. La pujada salarial és necessària, és de justícia i per això hem donat suport a les diferents mobilitzacions que des de diferents punts del país i també aquí a Palma han tingut lloc els darrers mesos. És una reivindicació de consens i de sentit comú; a igual feina o similar hi ha d’haver igualtat de sous’, ha dit.

 

About el comunista (68426 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: