Compromís demana que es deixe de penalizar la jubilació anticipada

El senador territorial i portaveu de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha reclamat aquest matí en roda de premsa als grups polítics que recolzen la moció de la coalició perquè la jubilació anticipada deixe d’estar tan penalizada al nostre país, fet que afecta a un elevat nombre de persones.

Mulet ha participat a la roda de premsa acompanyada dels membres d’ASJUBI40 (Associació de Jubilats-Pensions sense Penalitzar) per presentar una proposta que busca modificar la Llei General de Seguretat Social per tal que en els casos d’accés a la jubilació anticipada per voluntat de la persona interessada, en els que acrediten un període de cotització efectiva de 40 anys, siguen exclosos de l’aplicació dels coeficients reductors des del moment en què el pensionista compleix l’edat legal de jubilació. La moció també insta al Govern a corregir aquesta situació i calcular la seua pensió segons la seua base contributiva i els anys cotitzats, en el moment en el que es va produir la jubilació anticipada.

Santiago Menchero, portaveu d’ASJUBI40, ha agraït que es visibilitze “el problema que afecta bona part de la societat i es pot manifestar en forma de modificacions que van en la línia de les 500.000 firmes presentades al Congrés, la Proposició No de Llei aprovada el 2005 o la PNL promoguda per Compromís a les Corts Valencianes” i ha enumerat alguns casos “com el de persones que van començar a treballar amb 14 anys i es van haver de jubilar als 61 anys i que se’ls penalitza amb uns coeficients penalitzadors de per vida que son una cadena perpétua“.

Menchero ha afegit que “allò just seria que es penalizara fins a l’edat reglamentària de jubilació i s’eliminen les penes a partir d’aquesta edat“. Els representants han reclamat als grups seu suport davant d’aquesta injustícia que ha perjudicat a nombroses persones que no han pogut beneficiar-se d’aquestes millores si arriben a produir-se ja que la Llei que resta percentatges molt elevats a les pensions. PP, PSOE i Podemos han presentat les esmenes a la moció. Compromís demana que es visualitze aquest problema entre les reivindicacions en la millora de les pensions, davant les barbaritats que s’estan cometent amb els afectats,“que ja duen esperant molts anys“.

About ELCOMUNISTA.NET (82608 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: