Anuncios

Declaració institucional amb motiu de l’acusació de la Fiscalia

Declaració institucional de l’alcaldessa amb motiu de l’acusació de la Fiscalia contra els dirigents polítics i socials independentistes.

“En ocasió de la presentació de les acusacions de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat contra els dirigents polítics i socials independentistes, com a alcaldessa de Barcelona, capital de Catalunya, vull manifestar el següent:

Mostrem el nostre rebuig davant unes acusacions que considerem infundades i clarament desproporcionades. Estem davant d’un retrocés en l’estat de dret que respon més a una voluntat de venjança que no pas a la voluntat de fer justícia. L’exigència de responsabilitats penals ha de fer-se amb respecte estricte a les lleis penals i processals d’obligat compliment. Estem davant d’una desviació flagrant del dret penal enfront d’uns fets que no són perseguibles en altres països europeus. Els diferents tribunals europeus que han intervingut en aquest conflicte han posat de relleu aquesta realitat.

Expressem la nostra preocupació per la criminalització dels adversaris polítics i la degradació democràtica que representen els escrits d’acusació que avui hem conegut.

Instem l’Advocacia de l’Estat i la Fiscalia General a reconsiderar la seva acusació, ajustant-se als principis democràtics d’intervenció penal mínima i proporcionalitat en l’aplicació del Codi Penal. La qüestió que ens ocupa s’ha de resoldre per la via política, no per la via dels jutjats, i encara menys per la via penal.

En aquest sentit avui cal destacar la irresponsabilitat de l’anterior Govern, del Partit Popular, presidit per Mariano Rajoy, a l’hora de judicialitzar la política. El Govern de Pedro Sánchez té la responsabilitat de desfer aquest camí i nosaltres li demanem que així ho faci.

No ens cansarem de repetir-ho: El conflicte que vivim a Catalunya és polític.

  • La via de resolució repressiva no porta enlloc. Només a l’enquistament. Més dolor. Més fractura.
  • Apostem per la resolució política i democràtica del conflicte. Diàleg constructiu sense condicions.
  • Instem totes les parts a promoure’l.
    • Entre governs i institucions. Ara que la Fiscalia sembla que tanca les portes, és el moment en què els governs han de redoblar els esforços per mantenir el diàleg i els ponts oberts.
    • Entre tots els ciutadans i les ciutadanes de la societat catalana i la societat espanyola de totes les sensibilitats.
  • Fem una crida als barcelonins, els catalans i els ciutadans del conjunt de l’estat perquè responguem d’una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics ara amenaçats. En un context d’erosió de drets, a totes les escales, és responsabilitat de tots enfortir les garanties democràtiques que asseguren l’exercici dels drets i les llibertats fonamentals. No és un tema d’independència, és una qüestió de democràcia.

Un cop conegudes les acusacions, el Govern municipal es compromet a seguir denunciant el judici i reclamar una solució política, mantenint un diàleg constant amb el conjunt dels grups municipals.

Les mesures cautelars de presó provisional són una mostra més de la desproporció aplicada a aquesta causa.

Avui, més que mai, exigim la llibertat dels presos polítics i mostrem la nostra solidaritat amb tots els encausats i les seves famílies. Llibertat per a Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull.”

Anuncios
About el comunista (67344 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: