Anuncios

Armengol ha de reclamar a Sánchez tots els esforços per aprovar els pressuposts u el REB

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha demanat també a MES que parli i faci els esforços suficients, igual que fa Podem, perquè els PGE es puguin aprovar, i parlin amb Oriol Junqueras, amb Puigdemont amb Torra perquè els pressuposts s’aprovin així com que es pugui aprovar un bon REB per a les illes.

REUNIÓ D’ARMENGOL AMB SÁNCHEZ PEL REB

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha valorat que ‘estem en un moment clau de la negociació del Règim especial que coincideix amb les negociacions dels pressuposts estatals. Armengol té tot el nostre suport i ja hem incidit des de Podem que era ella qui havia de liderar les darreres negociacions del REB directament amb Pedro Sánchez (  )’.

‘Sí que li hem de reclamar (a Armengol) que ha de ser molt exigent no només amb l’aprovació del REB sinó també li ha d’insistir a Sánchez que faci tots els esforços possibles per aprovar els PGE,que són la clau per continuar amb les polítiques progressistes i de despesa social que han marcat aquesta legislatura a Balears. Són uns pressuposts que beneficiaran que els doblers arribin a les butxaques de la gent després de molts anys d’austeritat i de reticències per part de Mariano Rajoy a invertir en què la gent pogués sortir de la crisi el més prest possible. Ara tenim uns pressuposts que són probablement els de major inversió en despesa social de la història de la nostra democràcia (  )’, ha demandat Jarabo.

A més, ha afegit que ‘MES té bones relacions i ho hem vist amb candidats o candidates d’ERC que participen en les seves llistes; ERC i el PDeCat són fonamentals per aprovar els PGE que avantposen les necessitats de la gent per damunt d’altres qüestions. Per tant, demanam a MES que parli i faci els esforços suficients, igual que fa Podem, perquè els PGE es puguin aprovar, i que parlin amb Oriol Junqueras, amb Puigdemont amb Torra perquè els PGE s’aprovin així com que es pugui aprovar un bon REB per a les illes’, els ha dit.

PRESENTAM UNA PROPOSICIÓ AL CONGRÉS PER UN RÈGIM ESPECIAL AGRARI PER A LES ILLES

En aquesta línia, el portaveu ha explicat que demà Mae de la Concha, secretària general de Podem, presenta una proposició no de llei al Congrés per instar al govern de l’Estat que s’aprovi un Règim especial agrari per a la nostra comunitat autònoma (  ). ‘Hi ha illes com les de la mar Egea i regions ultraperifèriques que es veuen beneficiades per regiments especials vinculats al sector agrari. Un Règim agrari que garanteixi el proveïment de productes essencials per a la transformació i per a la utilització d’insumos agrícoles; també per al sector de la pesca, pal·liant els costos addicionals derivats de la situació d’insularitat, sense perjudicar la producció local ni el seu desenvolupament. El que es tradueix que qualsevol pagès es pugui beneficiar d’aquest règim que permetria que la diferència de preus per adquirir productes per a la seva posterior elaboració no tindria un cost diferenciat del que podria tenir un pagès de Múrcia, ( ) amb l’objectiu de beneficiar a les illes i els nostres pagesos, i que hi hagi una diversificació real del sector productiu i per tal d’assolir la sobirania alimentària (  )’, ha explicat Jarabo.

‘Podem entenem l’agricultura com un sector clau en el canvi de model productiu per sortir del monocultiu turístic a les Illes, per això no ens resignem que l’agricultura només ocupi l’1,4% del PIB balear. Hem de comprendre l’especial situació de l’agricultura a les illes marcada particularment per la insularitat com factor que influeix i que fa que les rendes agràries avui siguin un 28,2% més baixes que la renda agrària de mitja a la península’, ha denunciat.

PLE DE DEMÀ: PRESENTAM UNA INTERPEL·LACIÓ EN MATÈRIA TURISME

Jarabo ha avançat que hem presentat una interpel·lació sobre política turística. Segons el diputat, ‘durant tota la legislatura hem estat crítics sobre les polítiques que la conselleria de Turisme ha dut a terme. Arran de tot l’escàndol del Poble Espanyol Apartments la inspecció turística no acaba de funcionar com caldria després de l’arxiu per 5 vegades de denúncies ciutadanes sobre aquests allotjaments irregulars (  ). Demà demanarem com funciona aquesta inspecció turística, com es podria millorar, i recordam l’acord pressupostari a què hem arribat Podem amb el govern per incrementar com a mínim en 8 nous inspectors a les illes, així com una reforma de la Llei turística per a millorar la inspecció’.

Jarabo ha avançat que Podem intentarem, a través de les esmenes parcials als Pressuposts, incrementar encara més el nombre d’inspectors i ‘esperam que el PP, tal com va dir a la compareixença de la vicepresidenta Busquets, sigui sensible a aquesta necessitat d’una major inspecció no només per als lloguers vocacionals sinó per treure a la llum totes les places irregulars que les illes pateixen històricament i que impedeixen una major recaptació i una legalitat normalitzada del nombre de places reals que existeixen (  )’, ha insistit.

A més de la reforma de la Llei turística per a millorar la inspecció, el portaveu de Podem ha explicat que ‘per a Podem és important regular encara més el tot inclòs. ‘Hem vist com turoperadors i determinants hotelers estan influint de manera determinant sobre el govern per impedir la major regulació del turisme incívic. Som conscients de les diferències entre illes i dels models d’oferta pel que fa al tot inclòs, però entenent-les i respectant que hi ha un turisme familiar de tot inclòs, no podem tolerar més que acabi la legislatura sense que hi hagi una regulació major del turisme incívic, que veiem a algunes zones com Magaluf, a l’Arenal, etc. Hi ha un problema amb l’excés d’alcohol que s’està venent a qualsevol hora i entenem que es limiti però també s’ha de negociar amb consells insulars, etc, de quina manera limitam la capacitat dels hotelers d’oferir un producte que provoca malestar entre els nostres ciutadans i afecta la convivència amb problemes permanents ( ). Entenem que la vicepresidenta Busquets està intentant tirar endavant la regulació i li donam suport, amb l’aspiració que abans que acabi la legislatura s’arribi a un acord amb la major regulació del tot inclòs’, ha insistit Jarabo.

A preguntes dels periodistes, Jarabo ha detallat que ‘Busquets ha dit que no hi ha acord en el consell de govern, podem entendre que el PSOE a les portes d’unes eleccions no es vulgui arriscar a regular el tot inclòs però pensam que és una reclamació de la nostra societat aspirar a un major civisme en el turisme que ens arriba a determinades zones ( ) seria possible arribar a un acord més enllà que hi hagi o no eleccions (  )’, ha assegurat.

Anuncios
About el comunista (67702 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: