Uns pressuposts amb inversions de 1.000M€ en educaió, educació 0-3 anys, habitatge i trasició ecològica

Demà comença al Parlament el darrer debat de legislatura per a l’aprovació dels pressuposts 2019 que Podem hem negociat amb el govern i que suposen millores per a la vida de la gent. Així ho ha assegurat el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, en roda de premsa. A més, la portaveu adjunta, Laura Camargo, demanarà la presidenta Armengol per les qüestions pendents del REB.

ASSASSINAT MASCLISTA A PALMA

Mostram la nostra ràbia, indignació i consternació davant l’assassinat masclista de Sacramento Roca, veïnada de Palma. ‘No podem abaixar la guàrdia davant el masclisme criminal. S’han de continuar perfeccionant protocols, augmentant-los i continuar alerta. No és només un problema institucional sinó que hi ha un greu problema social i els homes són els principals responsables d’aquesta situació i hauríem de ser tots molt més conscients que l’egoisme controlador provoca morts’, ha valorat el portaveu. ‘Institucionalment s’ha de treballar, evidentment; hem millorat el pressupost en aquesta Comunitat però s’ha de conscienciar els homes sobre com impedir aquest comportament; des del Consell de Mallorca o des de l’Ajuntament de Palma, Podem hem impulsat iniciatives com la campanya ‘Homes donant la cara’ que rebutja aquesta violència o l’exposició que hem presentat avui mateix perquè els homes siguem conscients que el comportament quotidià pot tenir com a conseqüència violència pròpia i morts alienes. Som nosaltres qui hem de modificar inèrcies de comportament absolutament menyspreables’, ha sentenciat el diputat.

REB

Respecte que s’estigui a punt d’assolir un REB, Jarabo ha explicat que divendres passat Podem es va reunir amb la consellera d’Hisenda i el director general de pressuposts qui varen fer un resum de com està la situació. ‘No és un REB per tirar coets, ni per sortir al carrer a celebrar-ho. Hem vist la reacció dels agents socials i econòmics que han expressat la seva moderada satisfacció respecte al que hi havia abans. Volem acompanyar el govern en aquesta fase suposadament final de les negociacions des de la comprensió de les dificultats que l’escenari estatal presenta en aquests moments. Incidim en el context de les negociacions (que existeixen) amb un canvi de govern estatal, eleccions andaluses, inestabilitat irresponsable per part d’alguns partits en l’aprovació dels pressuposts generals que marca la lletra petita del que serà el REB’, ha assegurat.

‘Ens han confirmat que en els properes setmanes es podria assolir l’acord final. Estarem a l’expectativa però hem insistit que es requeria més informació durant la negociació i- tal com vaig reclamar- s’havia d’informar la resta de grups i així ha estat. I ara tots els grups han pogut demanar per la situació’, s’ha facilitat el diputat en aquest sentit.

‘Per a Podem és fonamental que el REB impedeixi que el nostre teixit industrial defalleixi, volem un teixit industrial fort a les illes com he dit sempre per impedir que el monocultiu turístic sigui l’única manera d’aconseguir ingressos de les illes, i defensam els serveis públics i per això és essencial que els doblers que ens arriben de finançament autonòmic puguin estar complementats en la comprensió que hauria de tenir l’Estat de la nostra especificitat insular. Aquesta sensibilitat és mínima independentment que sigui un govern del PP o del Partit socialista, i tots els partits de les illes, juntament amb els agents socials i la població haurien de fer un esforç adient perquè el REB que es pugui acordar sigui millor que el que s’està presentant’, ha demanat.

Jarabo ha detallat que demà precisament al Ple la diputada Laura Camargo demanarà per aquestes qüestions que queden pendents del REB i ‘esperam que els aclariments siguin públics per intentar que tothom pugui estar satisfet per l’acord final que no tenim dubte arribarà en qualque moment’, ha deixat clar.

ESMENES A LA TOTALITAT DELS PRESSUPOSTS DEMÀ AL PARLAMENT

Demà debatrem les esmenes a la totalitat que han presentat els grups PP, El Pi i C’s. Jarabo ha recordat que Podem hem pactat els pressuposts amb el govern; ‘pensam que són uns pressuposts que continuen en la línia que acordàrem a principi de legislatura i que permetran que arribem als 1.000 milions en educació com reclama històricament la comunitat educativa i hem exigit en diferents ocasions, i hi haurà un increment important de partides que per a Podem eren fonamentals per dibuixar el futur d’aquesta Comunitat: increment en educació 0-3 anys, polítiques d’habitatge perquè siguin més eficients i per invertir en la transició ecològica i com es concreten els plans al respecte, que preocupen molts de treballadors però que també generaran a partir d’ara molta feina especialitzada en aquest sector’, ha dit Jarabo.

‘Estem satisfets i entenem que aquests vectors de negociació de Podem als pressuposts estan beneficiant la ciutadania’, ha valorat.

Per tant, ‘votarem en contra de les esmenes a la totalitat de la resta de partits que volen un populisme fiscal que impediria pagar els serveis públics que ofereix la nostra administració. Votar al PP o a C’s, que pretenen bloquejar els pressuposts, (vol dir votar a aquells que) intenten presentar amnisties fiscals als hotelers i fins i tot abandonar l’impost turístic que ha estat una de les millors mesures aprovades durant aquesta legislatura’, els ha espetat.

‘Els pressuposts no mereixen una esmena a la totalitat i volem aprofitar el darrer debat pressupostari de la legislatura per deixar clares algunes coses a la resta de partits i els diferents models de futur que presenta cadascun dels partits’, ha avançat.

YLLANES INTERROGA MATAS AL CONGRÉS DEMÀ PER LA CAIXA B DEL PP

Jarabo ha explicat que ‘Matas al manco ha de demanar disculpes per les diferents condemnes que té el principal cervell criminal de la nostra administració durant les darreres legislatures, ja que no vol tornar els doblers i la condemna és ferma’. El diputat Juan Pedro Yllanes interrogarà Matas a la comissió que investiga la caixa b del PP.

‘Esperam que sigui coherent en les darreres línies de col·laboració que ha tingut amb la justícia i que demà col·labori en assumir les responsabilitats polítiques, que digui alt i clar com funcionava un finançament il·legal que ja ha estat reconegut en seu judicial’, ha exigit Jarabo.

About el comunista (69286 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: