El CN Kallipolis i Montserrat Caballé, guardonats amb la Medalla d’Or de la Ciutat

BARCELONA.- El Plenari municipal ha atorgat dues distincions per reconèixer la figura de la cantant d’òpera Montserrat Caballé, que ens va deixar el 6 d’octubre, i la trajectòria del Club Natació Kallipolis. La solista ha rebut, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, i el club barceloní la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu.

El títol d’intèrpret virtuosa de la música i de l’òpera ha acompanyat Montserrat Caballé durant tota la vida, i així ho ha entès també el consistori, que ha lloat la figura de l’artista amb l’entrega de la Medalla d’Or de la Ciutat.

Nascuda a Barcelona el 1933, la soprano va ingressar als 11 anys al Conservatori Superior de Música del Liceu, i no va trigar gaire a destacar. Al llarg de la seva trajectòria musical va ser admirada per la tècnica vocal i va ser considerada una de les sopranos  més grans del segle XX. Així ho demostren els més de vuitanta personatges operísticsque va interpretar en la seva carrera, i que van des de l’òpera barroca fins a Verdi,  Wagner, Puccini o Strauss.

Cinquanta anys d’èxits aquàtics

El Club Natació Kallipolis celebra enguany el 50è aniversari, i la Medalla d’Or atorgada avui és la cirereta del pastís d’un any de celebració. El Consell Plenari ha volgut reconèixer el paper dut a terme pel club pel que fa a l’esport a la ciutat, però especialment al foment de la pràctica esportiva de la dona.

Des dels inicis el club va reivindicar la natació sincronitzada en un moment en què la natació, el waterpolo i els salts eren la prioritat de les federacions esportives. No obstant això, els èxits aconseguits any rere any i la inclusió d’aquesta categoria a la Federació Internacional de Natació l’any 1973 van impular el club, i durant les dècades dels setanta i vuitanta va néixer la primera generació de nedadores que van practicar la natació sincronitzada abans dels deu anys, un fet mai vist fins aleshores.

Durant 47 anys, el club ha estat ininterrompudament campió d’Espanya d’aquest esport i ha generat afició i sentiment de grup entre centenars de nenes, noies i dones. Enguany en són més de tres-centes, i la lluita per una societat en què les oportunitats siguin les mateixes per a homes i dones segueix sent una prioritat.

Algunes de les esportistes més destacades que han sorgit del Club Natació Kallipolis són Gemma Mengual, Andrea Fuentes, Ona Carbonell, Anna Tarrés i Maria José Bilbao.

Consens al Plenari

Totes dues votacions, que han tingut lloc a la sessió del Plenari municipal del 23 de novembre, han tingut el vot favorable de tot l’arc, amb l’excepció de la CUP – Capgirem Barcelona, que s’hi ha abstingut.

About ELCOMUNISTA.NET (77656 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: