Anuncios

Més recursos de l’impost turístic contra els allotjaments il·legals

Els ingressos obtinguts per la recaptació de l’impost d’estades en establiments turístics finançaran els efectius i la tecnologia destinats per combatre l’allotjament turístic il·legal a més d’altres projectes de ciutat i de districte que, en total, estan valorats en 4,4 milions d’euros.

D’aquests recursos es destinaran uns 4 milions al servei de visualització de l’allotjament turístic que s’ha creat aquest 2018, el servei d’agents cívics o l’aranya web que serveix per rastrejar dades a la xarxa i que és un dels pilars per detectar els establiments que no tenen llicència.

També es dota de recursos la Biennal de Pensament “Ciutat oberta” i projectes de districte com el mirador i corriol del camí de les Finestrelles, a les Corts; el projecte expositiu de l’Espai Josep Comas i Solà, a la Vil·la Urània, o la recuperació d’espais de memòria com la museïtzació del refugi antiaeri de la Sagrera o la visualització del passat històric de Sant Martí de Provençals a través de les seves masies.

En total, el 2017 es van ingressar poc més de 5 milions d’euros provinents de la recaptació de l’impost, la meitat dels quals es va destinar a projectes de millora als barris (2,5 milions), i 641.914,73 euros, a projectes relacionats amb el patrimoni i la cultura.

És el primer any que s’ha aconseguit que la ciutat gestioni el 50% del que es recapta a Barcelona de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET). Fins al 2016, el percentatge era del 34%, però les al·legacions presentades a la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya durant la seva tramitació van aconseguir aquest increment.

Tot i així, tots els grups en el Consell Plenari van aprovar per unanimitat una proposició per reclamar que es destini el 100% del que es recaptamitjançant aquest impost als establiments de la ciutat.

Anuncios

Categorías

About el comunista (94987 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: