Anuncios

Llum verda inicial a la proposta de crear un dentista municipal

BARCELONA.- La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports aprova en primera instància aquesta nova activitat econòmica municipal.

S’obre ara un període de dos mesos per a la consulta de la documentació i la presentació d’al·legacions i reclamacions que s’estimi convenient.

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat aquest dimarts de forma inicial la proposta de l’Ajuntament de Barcelona per a l’exercici d’una nova activitat econòmica municipal consistent en la prestació de serveis odontològics. Aquesta aprovació inicial ha comptat amb els vots favorables de BComú, ERC, PSC, CUP Capgirem i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. El Grup Municipal Demòcrata, C’s i PP han votat en contra.

Amb aquesta votació, els grups municipals han ratificat el decret d’Alcaldia del 22 de novembre que va constituir una comissió d’estudi de la proposta i també han aprovat inicialment la memòria justificativa sobre la conveniència, l’oportunitat i l’interès públic de la mesura que havia elaborat la mateixa comissió d’estudi. Ara tota aquesta documentació se sotmetrà a informació pública perquè tothom qui ho vulgui pugui presentar les al·legacions i reclamacions que consideri oportunes. L’aprovació definitiva està previst que es debati al Ple del Consell Municipal del proper mes de març.

La proposta de dentista municipal sorgeix amb el doble objectiu d’oferir a tota la ciutadania que ho demani un servei d’odontologia a uns preus ajustats als costos i, a la vegada, garantir la qualitat assistencial i les condicions laborals satisfactòries per als equips professionals. La proposta de l’Ajuntament està centrada específicament en el 12% de la població que declara que no pot anar al dentista perquè econòmicament no s’ho pot permetre i, en cas que es compleixin tots els tràmits necessaris, podria entrar en funcionament en un any, aproximadament. El nou servei tindria capacitat per atendre unes 36.000 persones l’any amb uns preus que podrien ser fins a un 40% inferiors als preus actuals que hi ha a la ciutat de Barcelona. Aquesta proposta complementa el servei de dentista gratuït per a persones vulnerables que es va iniciar fa uns mesos i que hores d’ara ja ha atès unes 220 persones derivades des dels Serveis Socials de la ciutat.

Anuncios
About el comunista (23860 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: