Anuncios

Suport per als presos i les preses polítics

BARCELONA.- Alcaldes i alcaldesses del Principat s’han reunit en un acte de suport als presos i les preses polítics que afronten el judici el 12 de febrer. Han expressat la voluntat de demanar el respecte als drets i les llibertats fonamentals i d’exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l’1 d’octubre.

Al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona s’hi han reunit 400 alcaldes i alcaldesses per reivindicar, amb un manifest conjunt, un judici just i imparcial per als líders polítics i independentistes. La declaració també reclama l’alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici.

Amb el mateix objectiu que el manifest d’avui, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer arribar ahir una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk, per mostrar la situació de preocupació amb què viu l’Ajuntament de Barcelona el judici i les garanties que presenta. En la lletra s’hi destaca la situació anòmala d’aquest procés, i el fet que el judici no fa sinó representar el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació.

El Ple de l’Ajuntament, al costat de les persones encausades

El Consell Plenari del mes de gener va aprovar, amb el vot favorable d’una gran majoria del consistori, una declaració institucional en suport dels presos i les preses polítics i per instar el Tribunal Suprem a garantir el dret a un judici just i imparcial.

En la carta enviada per l’alcaldessa també es va incloure el text de la declaració institucional, en què es demana la posada en llibertat dels presos i les preses perquè puguin preparar la defensa i que es faciliti la tasca dels observadors internacionals, i es fa una crida a la resolució democràtica del conflicte.

Anuncios
About el comunista (65920 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: