Anuncios

El Congrés aprova una moció de Compromís per a compensar les pèrdues del sector citrícola amb d’avantatges fiscals i ajudes europees

El Ple del Congrés ha aprovat una moció de Compromís per a “compensar als agricultors per la desastrosa campanya citrícola i salvar les campanyes dels pròxims anys”. La iniciativa ha aconseguit la unanimitat del Congrés després de l’acord Compromís, PSOE i Podemos, en una transaccional.

La moció sol·licita a la Comissió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda de l’article 34 de l’Acord Econòmic de la Unió Europea amb la Comunitat d’Estats d’Àfrica del Sud perquè no s’importen cítrics d’Àfrica del Sud sense garanties d’una inspecció adequada.

La moció de Compromís també contempla reforçar els llocs d’inspecció fronterera i estableix l’obligatorietat del tractament en fred a les importacions de països tercers per a evitar el contagi de plagues com la “taca negra”, una plaga d’extrema gravetat.

En el seu defensa de la moció, el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha reclamat les
mateixes condicions fitosanitàries a les importacions de cítrics que a les valencianes”perquè els agricultors valencians no competisquen amb una mà lligada a l’esquena”.

Baldoví ha explicat des de tribuna que “la reciprocitat en els acords comercials és l’única
manera d’evitar la competència deslleial, el dúmping social i els riscos fitosanitaris i salvar les campanyes citrícoles valencianes dels pròxims anys”.

Anuncios
About el comunista (67658 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: