Nou centre educatiu públic per a joves que ni estudien ni treballen, a partir del curs 2019-2020

BARCELONA.- L’Escola de Segones Oportunitats ajudarà els joves d’entre 16 i 25 anys que ni estudien ni treballen perquè puguin tornar a estudiar i millorar així les oportunitats per accedir al mercat laboral.

El proper curs obrirà les portes la primera Escola de Segones Oportunitats de titularitat pública a la ciutat, a l’antic CAP del barri de Navas (Sant Andreu), al carrer de la Capella, 10. Es tracta d’un nou servei socioeducatiu orientat a joves que ni estudien ni treballen per ajudar-los a incorporar-se al mercat de treball amb una formació especialitzada. El centre disposa d’un pressupost de 1,2 milions d’euros per als propers dos anys.

Les obres de rehabilitació de l’edifici ja han començat aquesta setmana i es preveu que durin fins a l’agost. Un cop acabades, l’equip de professionals s’hi instal·larà per poder començar les classes al setembre. El nou curs s’iniciarà amb 30 joves i s’anirà ampliant fins a arribar a un màxim de 90 places.

L’escola serà gratuïta i podran accedir-hi joves, d’entre 16 i 25 anys, que hagin abandonat els estudis sense el graduat de l’ESO o tinguin el graduat però hagin deixat d’estudiar. Per a cadascun d’ells es farà un itinerari personalitzat de dos anys de durada d’acord amb el seu perfil, necessitats i interessos i tindran un tutor de referència durant el procés de formació i d’inserció laboral.

L’equip estarà format per una persona de coordinació pedagògica i direcció del centre, dos educadors, una persona dedicada a la intermediació laboral, una persona de suport a les activitats de lleure i formació, i un professional de suport a la gestió i atenció al públic.

About ELCOMUNISTA.NET (72899 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: