Propostes finalistes del repte comú amb Nova York per trobar solucions d’habitatge

El BCN-NYC Affordable Housing Challenge és un concurs internacional per trobar tecnologies i eines innovadores que redueixin el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses, i per crear habitatge més assequible per a tothom. Les tres propostes finalistes han estat escollides per un comitè multidisciplinari d’experts que ha avaluat les propostes d’entre un total de 54 projectes presentats d’arreu del món.

El projecte guanyador es premiarà amb 20.000 dòlars i s’anunciarà al maig durant la celebració del congrés Smart Cities New York. Els responsables del projecte tindran l’oportunitat de presentar-lo en una reunió amb agents municipals d’Habitatge i Tecnologia tant de Barcelona com de Nova York amb el reconeixement i la visibilitat internacional que això suposa.

Les tres propostes guanyadores han estat les següents:

Elastic Living

Un sistema inventat i patentat per l’arquitecte austríac Angelo Roventa per flexibilitzar l’espai, amb apartaments que permeten ampliar o reduir les habitacions segons les necessitats, mitjançant mobles corredissos. Els mòduls poden separar-se o compactar-se en diferents combinacions, i així habilitar espais funcionals.

La proposta es presenta en col·laboració amb ArqEstructura, consultors de Barcelona de disseny i càlcul d’estructures.

CAH I ATRI

Es tracta d’un plantejament de densificació de la ciutat que aprofita els buits que encara es poden trobar en el teixit urbà per dotar-los de nous usos. Un model de rehabilitació i nova construcció basat en habitatges lleugers, adaptables i d’instal·lació ràpida que preveu edificar habitatge amb pocs suports a terra o suspès en l’aire.

Aquesta proposta és una col·laboració entre el projecte del “Sistema de construcció per habitatge assequible”, de la Universitat Nacional de Colombia, i el projecte “Innovació per la il·lusió”, de Straddle3 Barcelona.

Col·lectiu Punt 6 SCCL

Habitatges accessibles i assequibles en xarxa que fan servir la vida quotidiana com a punt d’unió. La proposta del Col·lectiu Punt 6, una cooperativa de Barcelona de projectes d’habitatge col·lectiu, ofereix una perspectiva feminista i busca implicar persones que viuen en diferents models d’habitatges que compartiran espais comuns amb l’objectiu de col·lectivitzar el treball domèstic i comunitari, perquè d’aquesta manera es redueixin costos i es faciliti l’accés a un habitatge assequible.

El repte BCN-NYC Affordable Housing Challenge està organitzat pel programa i.lab del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital i la Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona i la ciutat de Nova York.

About ELCOMUNISTA.NET (93005 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: