Majoria absoluta per a la creació del servei de dentista municipal

BARCELONA.- El Plenari municipal ha aprovat per majoria absoluta la creació d’un nou servei odontològic municipal obert a la ciutadania, una iniciativa econòmicament sostenible i autofinançada que garantirà preus més assequibles als usuaris i unes condicions laborals dignes a l’equip professional.

La iniciativa preveu atendre unes 36.000 persones l’any amb uns preus que podrien ser fins a un 40% per sota dels actuals. La posada en marxa serà gradual. Durant el primer exercici, amb un sol centre en funcionament amb vuit butaques, es podrà arribar a atendre unes 18.000 persones.

El nou servei odontològic incorpora també algunes de les al·legacions fetes pel sector privat d’odontologia, com el compromís d’ubicar la clínica dental en un barri amb un nivell socioeconòmic per sota de la mitjana de la ciutat.

S’espera que el nou servei contribueixi a facilitar l’accés de la població al dentista, atès que la darrera enquesta nacional de salut, de l’any 2017, xifrava en un 12% la població de Catalunya que no pot accedir-hi per motius econòmics.

La nova iniciativa municipal complementa el servei d’odontologia municipal gratuït per a persones vulnerables que es va engegar l’estiu passat i que ja ha atès més de 400 persones.

About ELCOMUNISTA.NET (77675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: