La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra detenen 46 persones per captar consumidors i indicar-los els locals on comprar la droga

BARCELONA.- Les detencions s’han produït al districte de Ciutat Vella de Barcelona en el marc de quatre dispositius policials realitzats durant les darreres setmanes.

Els detinguts contacten al carrer amb persones, majoritàriament turistes, a les quals acompanyen fins a associacions cannàbiques perquè adquireixin la droga.

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona del Districte de Ciutat Vella i de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han mantingut durant el darrer mes quatre dispositius policials conjunts i coordinats en determinades zones del casc Antic i del barri Gòtic de Barcelona davant la presència de persones que contacten amb turistes per oferir-los la possibilitat de comprar marihuana en locals propers. Aquests locals són associacions cannàbiques que, en cap cas, estan autoritzades a la venda de marihuana ni de cap altra substància estupefaent.

El darrer dispositiu va tenir lloc ahir al vespre en aquestes zones cèntriques de la ciutat, al voltant de la Rambla. Efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona es van desplegar per diferents punts de la zona per tal de detectar aquestes persones que es dediquen a captar altres persones, majoritàriament turistes que desconeixen la legalitat vigent al nostre país, i els ofereixen drogues indicant-los les associacions cannàbiques on poder adquirir-les.

El balanç dels quatre dispositius que s’han realitzat fins ara és de 46 persones detingudes, d’origen nord-africà, especialitzades en aquesta activitat delictiva que promou la captació i el consum de substàncies estupefaents.

Els objectius d’aquests dispositius se centren en intensificar el patrullatge de paisà en les zones més afectades per aquesta modalitat delictiva i detectar aquestes persones que ofereixen marihuana als turistes. Un cop se’ls detecta, els agents els fan seguiment fins que arriben a les associacions cannàbiques properes a la Rambla.

Aquests dispositius es mantindran amb l’objectiu de reduir l’activitat delinqüencial que es realitza al voltant d’aquestes associacions cannàbiques, entitats que, en cap cas, estan autoritzades a la venda de marihuana ni de cap altra substància estupefaent.

Des de mitjans del 2015 s’han realitzat 74 tancaments d’associacions cannàbiques que operen al districte de Ciutat Vella com a punts de consum i venda de marihuana i haixix sense llicència municipal o emparant-se en llicències que no s’ajusten a l’activitat que duen a terme.

Actualment hi ha 35 associacions cannàbiques que tenen llicència a Ciutat Vella (30 en situació legal, 2 amb precinte judicial, una tancada i 2 extingides per canvi d’activitat).

About ELCOMUNISTA.NET (74598 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: