Anuncios

La Comissió de Govern aprova projectes finançats amb l’impost turístic per valor de 4’9 milions d’euros

BARCELONA.- Es destinen 1’6 milions d’euros a Pla de Convivència i el bon veïnatge a l’espai públic, 1’2 milions a la visualització de HUT, 400.000 euros a la Biennal Ciutat i Ciència, 370.000 euros per a la millora d’espai públic i instal·lació de cabines sanitàries i d’urinaris fixes, entre altres projectes.

Aquest nou paquet conté 14 projectes de foment de la cultura, la ciència, la inspecció i control de l’activitat turística a la ciutat, el coneixement del turisme, i la millora de l’espai públic.

Barcelona ha aprovat destinar 4.917.671’12 euros provinents de l’Impost d’Estades a Establiments Turístics (IEET) a un paquet de 14 projectes de foment de la cultura, la ciència, la inspecció i control de l’activitat turística a la ciutat, el coneixement del turisme, i la millora de l’espai públic.

En concret, els ingressos per la recaptació de l’IEET s’inverteixen en sufragar les despeses del Pla de Convivència i el bon veïnatge a l’espai públic (1.690.000 euros), el projecte de visualització d’allotjament turístic (1.270.500 euros); la Biennal de Ciutat i Ciència (400.000 euros), o projectes per a la millora de l’espai públic i instal·lació de cabines sanitàries i urinaris fixes (370.000 euros), entre altres.

Segon any sencer amb el 50% del que es recapta a la ciutat

2019 és el segon any que Barcelona gestiona el 50% del que es recapta a Barcelona de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET). Fins l’any 2016 el percentatge que rebia la ciutat havia estat del 34%. Per al 2017 es va aconseguir augmentar el percentatge fins al 50% mitjançant al·legacions a la llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya durant la seva tramitació al Parlament de Catalunya, impulsades també des de l’Ajuntament de Barcelona. I al 2018 va ser el primer any que es va tancar amb aquest percentatge del 50% de la recaptació per a Barcelona.

La partida que ha aprovat aquesta setmana la Comissió de Govern correspon a la transferència de la Generalitat de Catalunya —que gestiona el Fons de Foment de Turisme— ha fet a l’Ajuntament de Barcelona a compte de la recaptació a la ciutat del segon i tercer trimestre de 2018.

Anuncios
About el comunista (65978 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: