Anuncios

L’Ajuntament de Barcelona aprova finançar amb l’impost turístic 9 projectes per valor de 950.000 euros

La Comissió de Govern de l’Ajuntament aprova un nou paquet amb 9 projectes sufragats amb l’Impost d’Estades en Establiments Turístics i orientats a la millora de la convivència i l’espai públic, al foment de la cultura i al coneixement i posada en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat.

Es destinen més de 950.000 euros a finançar el Pla de places de Gràcia, el Pla de Convivència i el bon veïnatge a l’espai públic, el servei de rutes guiades a La Model, o projectes culturals d’espectacles familiars al Turó Parc o sobre el centenari del barri de la Prosperitat, a Nou Barris.

a Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta setmana destinar 953.717,01€ euros provinents de l’Impost d’Estades a Establiments Turístics (IEET) a un total de 9 projectes orientats a la millora de la convivència i l’espai públic, al foment de la cultura, i al coneixement i posada en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat.

En concret, els ingressos per la recaptació de l’IEET s’inverteixen en finançar el Pla de places del districte de Gràcia (285.328.68 euros); la segona fase del Centre d’Interpretació històrica de Sant Andreu (174.000 euros); el Pla per a convivència i el bon veïnatge a l’espai públic als districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc (171.000 euros); el Servei de visites de rutes guiades per la Model, a l’Eixample (170.515,48 euros); l’activitat “El paral·lel: una destinació de la cultura i les arts”, a Sants-Montjuïc (60.363 euros); el festival “Dones flamenques a Nou Barris” (36.000 euros); el projecte de dinamització del punt d’interès de ciutat del jardí Muñoz Ramonet a Sarrià-Sant Gervasi (17.950,35 euros); el projecte d’espectacles familiars al Turó Parc, també a Sarrià-Sant Gervasi (28.559,50 euros); i el festival “centenari del Barri de la Prosperitat”, al districte de Nou Barris (10.000 euros).

Segon any sencer amb el 50% del que es recapta a la ciutat

2019 és el segon any que Barcelona gestiona el 50% del que es recapta a Barcelona de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET). Fins l’any 2016 el percentatge que rebia la ciutat havia estat del 34%. Per al 2017 es va aconseguir augmentar el percentatge fins al 50% mitjançant al·legacions a la llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya durant la seva tramitació al Parlament de Catalunya, impulsades també des de l’Ajuntament de Barcelona. I al 2018 va ser el primer any que es va tancar amb aquest percentatge del 50% de la recaptació per a Barcelona.

La partida que ha aprovat aquesta setmana la Comissió de Govern correspon a la transferència de la Generalitat de Catalunya —que gestiona el Fons de Foment de Turisme— ha fet a l’Ajuntament de Barcelona a compte de la recaptació a la ciutat del segon i tercer trimestre de 2018.

Projectes identificats amb el distintiu de l’impost turístic a Barcelona

Tots aquests projectes van identificats amb una imatge gràfica que millora la transparència sobre l’ús d’aquests recursos i visibilitza el retorn de l’activitat turística a la ciutat.

El distintiu, que s’aplica des de gener d’aquest any, identifica i difon aquells projectes que han rebut finançament a través de l’impost turístic, amb l’objectiu de donar visibilitat al retorn d’aquest import, davant de la ciutadania de Barcelona i també dels turistes i visitants.

Declaracions:

Anuncios
About el comunista (68097 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: