El Govern demana a Brussel·les la revisió de la presó preventiva i la sedició

El Govern demana a la Comissió Europea que «revisi» la regulació de la presó preventiva i el tipus penal de sedició a Espanya. En el marc de la consulta de l’executiu europeu per elaborar l’informe anual sobre l’estat de dret, el Govern, a través de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, recomana a la Comissió «revisar» que no s’utilitzi la presó preventiva «amb intencions punitives o per impedir l’exercici de drets polítics reconeguts».

D’altra banda, el Govern també proposa que es modifiqui el sistema d’elecció del poder judicial per garantir-ne la «pluralitat» i que les institucions europees facin una auditoria «exhaustiva» sobre la «imparcialitat» i la «neutralitat política» en el sistema judicial espanyol.

A banda del Govern, en la consulta també han participat entitats catalanes com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya o l’Oficina d’Antifrau de Catalunya. Aquesta última ha aportat propostes per incrementar la prevenció i el control de la corrupció.

Per la seva banda, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aportat els informes que elabora periòdicament referents a pluralisme polític, campanyes electorals i recomanacions per a processos electorals.

elnacional.cat

About el comunista (69286 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: