Rufián avisa: el pacte amb Cs fa saltar pels aires «l’esperit de la investidura»

Avís important dels republicans després del fracàs en les negociacions per la pròrroga de l’estat d’alarma. «Avui aquí tombem, potser de forma irremeiable, l’esperit de la investidura», ha avisat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant el seu discurs a la cambra baixa, on ha donat per fet que el seu grup es manté en el no a la pròrroga. «Hem fracassat tots», ha lamentat el republicà, que ha alertat que és «terriblement perillós» perquè l’esperit de la investidura era no només «una palanca de progressisme» sinó també un «dic de contenció al feixisme».

Rufián ha assegurat que el seu partit volia negociar i arribar a un «acord polític per l’avui i el demà», però ha lamentat que l’executiu de PSOE i Podemos hagi preferit pactar amb Ciutadans «perquè ho compren més barat». A més, ha titllat de «mentida» la dicotomia entre «estat d’alarma o misèria» i ha retret a Sánchez que juga a la geometria variable amb un «axioma fals: sóc el millor entre tots els que hi ha, o tot o res». «Això hi ha un dia que s’acaba», ha etzibat Rufián.

«Demanàvem corresponsabilitat en la presa de decisions, ajudes per a la gent, municipalisme, blindatge de llibertats i diàleg. Diàleg a canvi de 13 vots. La resposta va ser: no, ja tenim Ciutadans», ha lamentat Rufián, que ha defensat que aquest dimecres al Congrés es constata «la negativa del govern a negociar res amb ERC». «Han escollit la dreta, ni més ni menys. Ni amb 150 discursos progressistes podran justificar que havent-hi alternativa escullin els que retallen en violència de gènere», ha afirmat.

A més, Rufián també ha dit que avui «els apòstols del com pitjor millor estan més a prop d’aconseguir-ho, d’una banda i de l’altra, amb una bandera o amb una altra». Segons el republicà, és «terriblement perillós el que està passant» perquè s’està «donant bitllets a l’extrema dreta», encara que Ciutadans es pugui «vestir de dreta moderada una estona». En aquest sentit, ha avisat que estan en perill mesures socials com la renda bàsica universal i que la legislatura està en risc.

«Si no som capaços de posar-nos d’acord davant la vida, com ens posarem d’acord amb la resta, amb els pressupostos o amb la mesa de diàleg?», s’ha preguntat el republicà, que ha lamentat un cop més no haver aconseguit forjar un acord amb el govern espanyol després d’una setmana de converses.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: