Les platges de Barcelona obren a partir d’avui durant l’horari esportiu del vespre, de 20 a 23 hores

Des d’avui resten obertes les platges en totes les franges horàries. Es recorda a la ciutadania que cal respectar els diferents usos i col·lectius i que en l’actual fase resta prohibit estar-se a la platja per prendre el sol o el bany recreatiu.

L’ampliació d’obertura a la franja esportiva del vespre permetrà esponjar l’afluència de persones que en feien ús durant la franja diürna. L’Ajuntament demana màxima col·laboració a la ciutadania i que es respectin els diferents usos i horaris.

També obren les guinguetes de les platges. S’estableix un màxim de 30 taules per establiment, habilitant l’espai necessari amb tarimes i passeres per poder garantir les distàncies de seguretat. Es es rebaixa el 75% de la taxa de la temporada i tornarà el 100% de la taxa pels dies que no han obert durant l’estat d’alarma.

Els serveis de neteja de la ciutat es reprenen al 100% amb la freqüència habitual. Els punts verds obren també des d’avui en l’horari de tarda.

Totes les platges de la ciutat restaran obertes a partir d’avui també en la franja esportiva del vespre, de 20 a 23 hores, per passejar-hi o fer-hi esport de forma individual. Aquesta ampliació de l’horari es fa coincidint amb l’entrada de la ciutat de Barcelona en la fase 1 de desescalada i es preveu que permeti esponjar l’horari de passeig i esportiu del matí, de 6 a 10 hores, que és la franja en què les platges tenen una major afluència de persones.

Aquesta ampliació es fa d’acord amb les recomanacions sanitàries per a l’actual fase, però també es demana a tota la ciutadania màxima prudència i la col·laboració perquè es respectin totes les franges i usos permesos. També es recorda que resta prohibit estar-se a la platja per prendre el sol i el bany recreatiu. En l’actual fase no s’activa encara el servei de salvament.

Per tant, a partir d’avui dilluns 25 de maig, els usos i horaris de platges són els següents:

– De 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores, franja esportiva i de passeig. Pràctica de l’esport individual, tant a la sorra com a l’aigua i passeig per a les persones entre 14 i 70 anys. Les zones esportives a l’aire lliure continuen tancades.

– De 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, franja de passeig per a les persones més grans de 70 anys.

– De 12 a 19 hores, franja de passeig dels infants acompanyats d’adults. Les zones de jocs infantils continuen tancats i no se’n permet l’ús.

Durant el cap de setmana l’afluència de persones a les platges ha estat més intensa en la franja esportiva i de passeig del matí, de 6 a 10 hores. Les platges de Barcelona tenen una superfície útil de 239.000 metres quadrats i de mitjana l’ocupació de les platges ha estat del 7%. Ara bé, en alguns punts concrets de la platja de la Barceloneta, Bogatell i Icària s’ha registrat una ocupació d’entre el 10 i el 16% en aquesta franja horària. És per aquest motiu, que l’obertura de l’horari esportiu i de passeig del vespre pot permetre una millor distribució dels usuaris de l’espai.

Els treballs de moviment de sorra per condicionar les platges també s’inicien avui. Es començaran a fer a la platja de la Mar Bella, on cal fer tasques de protecció a la zona de la duna que va quedar malmesa pel temporal Glòria, i també a la platja de Llevant, per fer els primers preparatius per instal·lar-hi la platja de gossos quan les condicions sanitàries ho permetin.

A partir d’avui, també podran començar a obrir progressivament les guinguetes situades a les platges amb mesures les de distanciament i el retorn del 75% de les taxes municipals per a la temporada 2020 que es podria allargar a la de 2021 si les mesures d’excepcionalitat continuen vigents.

Totes les guinguetes podran mantenir un màxim de 30 taules, per això s’habilitaran tarimes i passeres perquè es puguin distribuir amb les mesures de distanciament establertes. En aquests espais addicionals, es permetrà la instal·lació de para-sols.

L’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb el sector, rebaixarà el 75% de la taxa a les guinguetes que obrin durant la temporada i també se’ls retornarà el 100% dels dies que no han pogut obrir a causa de l’estat d’alarma previs a 25 de maig. La temporada, prevista fins al 30 de novembre, permetrà a aquelles guinguetes que no vulguin obrir fins a aquesta data, poder tancar el 30 de setembre o el 31 d’octubre, amb el retorn corresponent del 100% de les taxes fins al 30 de novembre.

D’altra banda, pel que fa als parcs de la ciutat, a partir d’avui s’hi permet l’estada complint la normativa de la fase 1 de desescalada: un màxim de 10 persones mantenint la distància de seguretat de 2 metres i ús de mascareta. Tots els parcs i jardins de la ciutat estan oberts al públic des del passat 20 de maig. A més, per facilitar la pràctica esportiva i el passeig, un total de 22 parcs avancen l’obertura a les 8 hores del matí en comptes de fer-ho en l’horari habitual, que era a les 10 hores.

100% dels serveis de neteja i recollida de residus

Per compassar l’ampliació dels usos de la via pública i les activitats permeses, des d’avui s’ha reprès el 100% dels serveis de neteja municipals amb la freqüència habitual.

Els serveis mantenen les mesures de seguretat per als treballadors, la minimització de l’ús dels vestuaris, la sortida esglaonada dels equips i la desinfecció dels espais de contacte dels centres de treball.

Els serveis específics posats en marxa en el marc de l’emergència sanitària per la Covid-19 es mantindran actius. Són la desinfecció dels entorns sensibles, mercats, supermercats, hospitals, centres sanitaris i farmàcies, així com la desinfecció de contenidors.

Pel que fa als serveis de recollida de residus, des de dilluns passat està restablert el servei de recollida de mobles i es recorda a la ciutadania la necessitat de respectar el dia i els horaris per treure els mobles i trastos al carrer, per poder garantir la retirada durant la nit.

També es reprenen els serveis auxiliars de recollida com ara el manteniment preventiu de contenidors i papereres o els serveis de moviments de contenidors.

D’altra banda, els punts verds recuperen l’activitat també en horari de tarda, adaptant els horaris per condicionar i netejar els espais. Durant les dues setmanes que han funcionat en horari de matí, els punts verds han atès 34.000 usuaris.

A partir d’avui, per tant, els horaris dels punts verds mòbils, de barri i de zona seran els següents:

– Punts verds de barri, oberts de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores i de 16.30 a 19 hores.

– Punts verds de zona, oberts de dilluns a divendres de 8.30 a 18 hores, i dissabte i diumenge oberts de 9.15 a 12.45 hores.

– Punts verds mòbils, oberts de dilluns a dissabte de 8.30 a 14 hores i de 16.30 a 19.15 hores.

Es recorda a tots els usuaris dels punts verds de barri i mòbils que l’accés s’ha de fer de forma individual, s’ha de mantenir la distància de seguretat i que és obligatori l’ús de mascareta. Als punts verds de zona, a banda de mantenir una distància mínima de 2 metres i l’ús de la mascareta, l’aforament es limita a 5 usuaris.

barcelona.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71763 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: