Simón defensa que no s’impedís el 8-M: «Va tenir un impacte menor»

Més de dos mesos després de la seva celebració, la massiva concentració del dia de la dona a Madrid encara porta cua. De moment ja ha generat una autèntica crisi al govern Sánchez, amb la destitució del cap de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, que en un informe enviat a la justícia qüestiona que no s’impedís la manifestació del 8-M davant l’amenaça del coronavirus. Un dels implicats a qui apunta la investigació judicial, el director d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha defensat que se celebrés i ha justificat per què van decidir no suspendre la mobilització.

«No va tenir un impacte en l’evolució de l’epidèmia», i si el va tenir «va ser un impacte marginal i menor», ha afirmat el doctor Simón durant la seva roda de premsa diària. Preguntat sobre per què des del ministeri sí que van desconvocar altres esdeveniments que s’havien de celebrar els primers dies de febrer i en canvi van permetre la manifestació, ha explicat que el criteri a partir del 3 de març va ser evitar «esdeveniments massius amb persones provinents de zones de risc» i que no es fessin congressos mèdics «per evitar que el personal sanitari estigués fora del lloc de feina o corrés el risc d’infectar-se». El 8-M, ha afirmat, «no reunia aquestes característiques».

Alhora, ha afegit que el dia abans del 8-M els únics casos confirmats a Espanya estaven molt localitzats, un entorn a un funeral a Àlaba i un altre focus controlat a Madrid. Va ser justament l’endemà del 8-M, ha afegit, que hi va haver un «fort increment de casos a Madrid». Sobre això, ha argumentat que «venien de bastants dies abans, perquè el període d’incubació mitjà és d’uns set dies». Per tant, ha conclòs que havien d’haver-se contagiat a finals de febrer.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71738 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: