Barcelona es prepara per reobrir les Instal·lacions Esportives Municipals i reprendre els esdeveniments esportius a la ciutat

L’Institut Barcelona Esports i els gestors de la xarxa de Centres Esportius Municipals treballen conjuntament per reobrir les seves instal·lacions seguint els protocols que marquen les autoritats sanitàries.

El procés de reobertura es farà de manera progressiva, específica i controlada, atenent sempre als criteris de prudència i oferint el màxim nombre de serveis.

Els esdeveniments esportius al carrer es podran reprendre a partir del mes de setembre si la situació sanitària així ho permet.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l‘Institut Barcelona Esports, està treballant per recuperar la pràctica esportiva normalitzada a la ciutat.

Des del passat mes de març, amb el decret de l’Estat d’Alarma per gestionar la crisi sanitària a causa de la pandèmia, el món de l’esport va aturar la seva activitat quotidiana. A Barcelona, va afectar a quatre àmbits: la cancel·lació o ajornament dels esdeveniments esportius del calendari de la ciutat, el tancament dels centres esportius, la suspensió o cancel·lació de competicions escolars i federades, i la prohibició de la pràctica esportiva a l’espai públic.

D’aquests quatre aspectes, des de la Fase 0 del desconfinament, ja es permet la pràctica esportiva a l’espai públic en unes determinades condicions, tant per la ciutadania com per esportistes federats que han tornat massivament a practicar l’esport a l’aire lliure.

Barcelona ja ha entrat en la Fase 1 del procés de desconfinament i això permet abordar els altres tres aspectes afectats per la pandèmia per recuperar la pràctica esportiva a Barcelona: el tancament dels centres esportius, la cancel·lació de competicions escolars i federades, i els esdeveniments esportius del calendari de la ciutat.

La reactivació de la pràctica esportiva a la ciutat s’està abordant des de dues vessants: la reobertura de les Instal·lacions Esportives Municipals i l’organització de grans esdeveniments esportius.

> Reobertura de les Instal·lacions Esportives Municipals

Barcelona vetlla perquè la pràctica esportiva sigui segura garantint que es minimitzin els riscs per a la família esportiva de la ciutat. Les Instal·lacions Esportives Municipals s’estan preparant per al procés de la reobertura segons les indicacions de les autoritats sanitàries i seguint els protocols vigents a cada moment. Aquest procés s’està treballant de forma conjunta amb els gestors de les instal·lacions i la xarxa dels 41 Centres Esportius Municipals.

El procés de reobertura es farà de manera progressiva, específica i controlada, atenent sempre als criteris de prudència i oferint el màxim nombre de serveis.

El calendari de reobertura segueix les fases de la desescalada progressiva que estableix el decret de l’Estat d’Alarma:

– Fase 1

Continuen les activitats esportives individuals a l’aire lliure per a la ciutadania, per exemple: córrer, anar en bici i caminar, i pels esportistes federats: natació a les aigües obertes i surf.

Inici dels esports als parcs esportius urbans: petanques, cistelles de bàsquet, taules de tennis de taula.

– 1 de juny: obertura d’instal·lacions específiques a l’aire lliure sense poder fer ús dels vestidors

 • Pàdel, tennis i Túnel d’escalada de la Foixarda
 • Equipaments de platja: Espai de Mar, Base Nàutica Municipal, Centre Municipal de Vela

– Fase 2

Obertura d’instal·lacions esportives a l’aire lliure sense públic per a esports sense contacte i instal·lacions esportives especialitzades cobertes. Sense vestidors.

 • Pistes d’atletisme: Estadi Municipal Joan Serrahima, Pista Municipal Atletisme Parc del Migdia-Complex Esportiu Municipal Pau Negre, Complex Esportiu Municipal Can Dragó, Complex Esportiu Municipal La Mar Bella.
 • Instal·lacions Montjuïc: Escola Municipal d’Hípica la Foixarda, Club d’Agility Ciutat Comtal i Camp Municipal de Tir amb Arc.
 • Velòdrom Municipal d’Horta Miquel Poblet, Pistes Municipals d’Aeromodelisme de Montjuïc, Centre Municipal d’Escalada la Foixarda, Centre Municipal de Tennis de Taula Reina Elisenda i Centre Municipal d’Esgrima Reina Elisenda.

– Fase 3

Obertura de les 5 piscines descobertes que no formen part d’un CEM o estan separades físicament. Segueixen el calendari d’obertura que es fa cada any. Piscines que obriran: Piscines Municipals de Montjuïc, Llac-Parc de la Creueta del Coll, Piscina descoberta CEM Guinardó, Piscina La Clota – Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron i Llac-Centre Esportiu Municipal Can Dragó.

Obertura dels 41 Centres Esportius Municipals més les instal·lacions especialitzades, en total 51 concessions, amb mesures de control d’aforament.

Obertura de les 56 Instal·lacions Esportives Municipals dels 10 districtes: camps de futbol, pavellons, pistes poliesportives.

Obertura del Camp Municipal de Béisbol i Softbol Pérez de Rozas i Camp Municipal de Rugbi de la Foixarda

> Organització d’esdeveniments esportius a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona està treballant per reprendre la celebració d’esdeveniments esportius a la ciutat.

Barcelona vol garantir la celebració d’esdeveniments esportius, dins del context actual, per assolir 2 objectius:

 • Recuperació de la pràctica esportiva com a activitat saludable, tant física com emocional
 • Activar l’ecosistema esportiu format per la indústria i les petites empreses que conformen el sector esportiu de la ciutat

S’està treballant per trobar noves fórmules de pràctica esportiva per a l’organització d’esdeveniments amb confiança.

Des de l’Institut Barcelona Esports s’està treballant en una guia d’orientacions per tal d’avaluar el nivell de risc dels esdeveniments esportius, així com les mesures i accions que caldrà seguir per tal de fer-los segurs.

 Calendari setembre 2020

 • Cursa de la Mercè: 20 de setembre

Serà el tret de sortida de la nova normalitat de les curses populars a la ciutat. S’està treballant en diferents escenaris segons com evolucioni la pandèmia i la proposta final serà més o menys restrictiva en funció del que estableixin les autoritats sanitàries.

 • Festa del Fitnes: 24 de setembre

Com cada any està vinculada a la Festa de la Mercè. Es tornarà a ballar la coreografia del grup KOERS estrenada durant el confinament. S’està treballant en quatre formats diferents, segons el nivell de restriccions.

 • Caminades Barnatresc

Es reactivaran a la tardor, amb dues caminades simultànies a dos punts diferents de la ciutat i  durant dos diumenges al mes, és a dir, un total de quatre caminades durant el mes que comencin les activitats. Dins d’una mateixa caminada, se separaran les persones participants en dues sortides i dues arribades diferents, però seguint el mateix itinerari.

 Èxit de la campanya de promoció ciutadà “BCN es mou dins de casa”

L’Ajuntament de Barcelona ha estat al costat de la ciutadania en aquests moments excepcionals que vivim pels efectes de la Covid-19, i ha posat al seu abast la campanya de promoció de l’esport ciutadà, “BCN es mou dins de casa”.

L’Institut Barcelona Esports va oferir a la ciutadania que tingués cura de la seva salut a través de la pràctica esportiva en el seu domicili amb propostes i recursos per facilitar-la. Tot i el confinament, s’ha pogut fer exercici per afavorir i mantenir una bona salut del cos, de la salut psíquica i alhora, millorar i enfortir les relacions en l’àmbit familiar.

La ciutadania té l’hàbit de fer esport molt integrat i malgrat que les circumstàncies són difícils, la campanya ha tingut molt bona acollida amb una gran mobilització i participació en les diferents activitats proposades. Aquesta pràctica esportiva dins de casa, motivadora i fins i tot, divertida, s’ha realitzat en col·laboració amb la xarxa de Centres Esportius Municipals, els clubs i les entitats esportives de la ciutat, i Betevé, que emet cada dia el programa d’exercicis. Les activitats de “BCN es mou dins de casa” es donen ja per acabades.

Les accions d’aquesta campanya han estat:

 • Gran repte esportiu BCNesmoudinsdecasa
 • La pantalla familiar a casa, amb Betevé
 • Cuidem a qui ens cuida
 • El concurs ciutadà de vídeos BCNesmoudinsdexasa
 • La posada en marxa de l’Oficina de l’Esport de Barcelona

L’Oficina de l’Esport de Barcelona segueix donant suport al conjunt d’entitats i clubs esportius per salvaguardar l’ecosistema esportiu de la ciutat. Ofereix un servei gratuït d’assessorament i formació en la gestió d’activitats i projectes a entitats i organitzacions esportives amb seu social a Barcelona. Ha rebut moltes peticions per aclarir dubtes derivats del tancament provisional d’equipaments i activitats. També han tingut molt bona acollida els cursos de formació on-line on ja han participat més d’una cinquantena d’entitats esportives.

L’Oficina de l’Esport  continua oferint els seus serveis. Per contactar-hi, a través del correu assessoramentesportiu@bcn.cat o del telèfon 672 213 409.

Per a més información: barcelona.cat/esports

Document relacionat

Barcelona, ciutat esportiva. Procés de tornada a les activitats esportives

barcelona.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: