L’OMCT demana anul·lar la condemna de Sànchez i Cuixart per «desproporcionada»

El secretari general de l’Organització Mundial contra la Tortura (OMCT), Gerald Staberock, ha reclamat a l’Estat l’anul·lació de les condemnes del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el líder de la Crida, Jordi Sànchez, per ser «desproporcionades», que se suspengui l’execució de les sentències fins que el Tribunal Constitucional (TC) resolgui l’apel·lació i la reformulació del delicte de sedició.

En una carta dirigida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la presidenta del Congrés, la fiscal general de l’Estat, el president del TC i l’advocada de l’Estat, Staberock els convida a complir amb les obligacions internacionals de respectar la llibertat d’expressió i reunió recollides en tractats internacionals avalats per Espanya.

Arran d’aquesta reclamació, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha tornat a denunciar que l’estat espanyol incompleix sistemàticament els tractats internacionals de drets humans, després que s’hagi conegut el darrer informe de l’Organització Mundial contra la Tortura (OMCT), i ha clamat per defensar els drets i llibertats: «Quan la injustícia, el racisme i la desigualtat recorren el planeta, enfortim la lluita pels drets humans».

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha recordat que mentre el suposat govern «més progressista de la història» manté Cuixart i Sànchez a la presó, tant l’OMCT com Amnistia Internacional exigeixen la seva llibertat: «No pararem fins que siguin lliures».

L’Organització Mundial contra la Tortura, la xarxa més gran d’ONG del món, també demana a Espanya que compleixi els tractats internacionals signats sobre llibertat d’expressió i dret a reunió, que revisi el delicte de sedició i que asseguri que a l’Estat es respecten els drets humans. L’escrit s’ha enviat directament al president del govern espanyol, a la Fiscalia de l’Estat, a l’Advocacia de l’Estat, al Tribunal Constitucional i al Congrés dels Diputats.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71546 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: