La temporada de bany a les platges de Barcelona s’iniciarà amb mesures de control d’aforament

A partir de la fase 2 de la desescalada, prevista per al 8 de juny, es permetrà el bany i l’esbarjo a les platges de la ciutat. Per preservar la salut de tothom i garantir la distància de seguretat entre les persones, s’establiran mesures de control de l’aforament a les platges de Ciutat Vella, les més visitades habitualment.

El dispositiu de control d’aforament està previst a les platges de Ciutat Vella, és a dir, Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta i Somorrostro a l’inici de la temporada i amb possibilitat d’aplicar-lo a la resta de platges de Sant Martí quan l’afluència de persones ho requereixi.

L’objectiu és preservar la salut de la ciutadania d’acord amb les recomanacions de salut pública de cada fase i poder garantir que l’ús de les platges es pot fer amb seguretat.

Amb l’inici de la temporada de bany s’activen la major part dels serveis a les platges amb les restriccions corresponents de cada fase de desescalada. Es posen en marxa el servei de salvament i socorrisme, les dutxes i els rentapeus, els lavabos públics i la platja de gossos.

Les platges tindran una capacitat màxima d’entre 25.000 i 38.000 persones, que disposaran d’entre 6 i 9 metres quadrats d’espai, segons si l’ús que en fan és individual o en grup.

La capacitat total serà similar a la d’altres anys, però distribuïda per totes les platges i franges horàries. Per garantir que es respecti l’aforament màxim s’establiran les següents mesures de control a les platges de Ciutat Vella, que acostumen a ser les més visitades:

  • Punts d’accés.
  • Càmeres amb sensors que recolliran a temps real dades sobre el volum de gent.
  • Tanques de fusta i corda per restringir l’accés si s’arriba a la capacitat màxima.
  • Control de la distribució de la gent a la sorra.
  • Informació dels nivells d’ocupació a peu de platja i en línia.

L’inici de la temporada de bany implicarà també la reactivació dels serveis de salvament i socorrisme (de 10.30 a 19.30 hores), l’habilitació d’un lavabo públic per platja i la disponibilitat de dutxes i rentapeus.

Sortida planificada, menys aglomeracions

El web de platges informarà a temps real del nivell d’ocupació de cadascuna de les platges amb un sistema de semàfors que indicarà si la concentració de gent és baixa, normal, alta o molt alta.

Per evitar cues i aglomeracions a les platges, caldrà planificar la platja on es vol anar abans de sortir de casa.

Els gossos tornen a l’aigua!

La platja de gossos, ubicada a la platja de Llevant, reobrirà l’11 de juny amb limitació de l’aforament i control de les mesures de prevenció sanitàries, com la distància social.

L’espai està adaptat amb abeurador per a animals grans i petits, i dutxa per als cans.

Per accedir cal que el gos porti xip i s’ha d’actuar amb responsabilitat i collir les deposicions.

About ELCOMUNISTA.NET (71763 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: