Barcelona, primera administració que introdueix una quota del 40% de dones per a les noves incorporacions a la Guàrdia Urbana

Dels 2.736 agents de la plantilla actual del cos només el 14,21% són dones i el 85,79% són homes.

L’Ajuntament de Barcelona és el primer ajuntament català en implantar aquesta quota a les seves convocatòria i ha estat un dels principals impulsors perquè es modifiqués la llei de les policies locals i s’introduís l’obligació d’un mínim de places reservades a dones.

El consistori ha decidit incloure la quota màxima que la llei permet, el 40%, per tal d’avançar decididament en l’equilibri de gènere a la plantilla del cos de la Guàrdia Urbana.

La convocatòria reobrirà el termini de presentació de sol·licituds com es preceptiu i es preveu que les primeres proves es facin a començaments de la tardor.

El procés selectiu de les 282 places d’agent de la Guàrdia Urbana s’adapta a la llei catalana de policies locals, que s’ha modificat per incloure una quota fixa de reserva de places per a dones en les oposicions i concursos per a policies locals. L’Ajuntament de Barcelona és la primera Administració local que inclou la quota i l’ha marcat en un 40%, el màxim estipulat per la normativa.

Actualment, dels 2.736 agents de la Guàrdia Urbana, només el 14,21% són dones. Per avançar en la igualtat de gènere a la plantilla del cos, el procés selectiu de 282 places, que es va obrir abans de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19, s’ha adaptat a la recent modificació de la Llei catalana 16/1991 de les policies locals. La llei estableix que els processos selectius per a policies locals han d’incloure una quota d’entre un 25 i un 40% de les places per a dones.

Des del 2010 ha augmentat progressivament la presència de dones en els diferents processos selectius i s’ha multiplicat gairebé per cinc: ha passat del 6,4% el 2010 al 28% en la convocatòria del 2019.

Novetats en el procés selectiu

El termini per a la presentació de sol·licituds per a la convocatòria d’oposició lliure a les 282 places de la Guàrdia Urbana s’obrirà properament i serà de 20 dies naturals. Enguany s’han modificat algunes proves i requisits de les bases de la convocatòria. Les novetats són les següents:

  • S’elimina l’alçada mínima com a requisit d’accés.
  • Es permeten els tatuatges, excepte els que siguin contraris als principis i valors del codi ètic de la Policia de Catalunya.
  • Es modifica la prova de coneixements de cultura general. Serà un qüestionari amb preguntes sobre l’actualitat política, econòmica, social i cultural de Barcelona.
  • Es crea una prova voluntària i no eliminatòria de coneixements de llengua anglesa.

barcelona.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: