Primer tràmit per crear una seixantena d’habitatges públics a la Vila de Gràcia

S’ha aprovat el primer tràmit per modificar el pla urbanístic de la rambla de Prat i protegir el teixit veïnal de la Vila de Gràcia, un dels barris més afectats per l’especulació. La proposta preveu crear una seixantena d’habitatges públics i preservar quinze edificis, una reivindicació històrica dels veïns i les veïnes.

El pla, elaborat als anys setanta per prolongar la rambla de Prat, adaptarà la mobilitat de l’àmbit al context actual i promourà l’habitatge públic per fer front a l’expulsió de veïns i veïnes.

Més habitatge

La mesura preveu la creació de trenta pisos a preu assequible, que s’ubicaran a la plaça d’Anna Frank, el carrer de l’Àngel i el carrer de Jaén.

D’altra banda, al carrer de Jaén, 18-20, es farà una reserva de sòl d’equipament públic amb opció de construir-hi 35 habitatges dotacionals, una categoria de pisos a preu assequible que es destinen a col·lectius vulnerables, com gent gran, persones amb diversitat funcional o joves.

El veïnat es queda

La proposta elimina l’afectació de 15 edificis amb 91 habitatges per modificar la rambla de Prat, que finalment no s’ampliarà, i els veïns i veïnes que hi viuen s’hi podran quedar.

La modificació del pla urbanístic s’ha aprovat a la Comissió de Govern i es debatrà a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat per a la tramitació municipal.

barcelona.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: