Les ciutats europees reclamen recursos i mesures per fer front a l’emergència social

Eurocities, la xarxa europea de ciutats, s’ha reunit de forma telemàtica per tractar les necessitats de les ciutats en relació amb els propers pressupostos de la Unió Europea (UE), així com els instruments que la Comissió Europea ha presentat per donar resposta a la crisi econòmica i social provocada per la covid-19. L’alcaldessa hi ha participat com a representant de Barcelona, que actualment és membre del Consell Executiu de la Xarxa.

Durant la reunió s’ha reivindicat la necessitat de comptar amb les ciutats per poder sortir de la crisi al més aviat possible, i s’ha valorat positivament la creació d’un fons de recuperació de 750.000 milions d’euros. En aquest sentit, l’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat a la UE que no adopti mesures com les que es van aplicar durant la crisi econòmica de l’any 2008, ja que “van incrementar unes desigualtats que encara no s’han aconseguit revertir. Necessitem que aquesta vegada aquests fons no estiguin condicionats per polítiques d’austeritat”. També s’ha demanat que les ciutats puguin tenir accés directe als fons de recuperació, o obligar els estats a destinar un percentatge d’aquests fons a polítiques que es desenvolupin a les ciutats i a les àrees metropolitanes.

Entre les prioritats que cal abordar, segons Ada Colau, les polítiques d’habitatge tenen una gran importància per prevenir les desigualtats a les zones urbanes i com a instrument econòmic per generar ocupació.

Un altre dels aspectes que ha destacat ha estat la transició ecològica i la necessitat d’implantar polítiques valentes per accelerar-la, amb la implicació de la Unió Europea. Al mes de gener, la ciutat de Barcelona va declarar l’emergència climàtica.

La xarxa Eurocities està formada per més de cent quaranta grans ciutats europees, i té l’objectiu de compartir idees, intercanviar experiències i elaborar respostes innovadores davant una realitat i una problemàtica comunes.

 

barcelona.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71763 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: