Els presos polítics mantenen l’esperança en Europa després de la decisió del TC

La decisió del Tribunal Constitucional de rebutjar per unanimitat suspendre les condemnes de sis dels nou presos polítics condemnats a penes de presó mentre els magistrats resolen els seus recursos contra la sentència del Suprem no ha sorprès els dirigents independentistes empresonats.

A través de diversos tuits, els presos han mostrat el seu rebuig per la decisió, tot i que han assegurat que no els ha sorprès, i alguns han comentat que dipositen les seves esperances en la justícia europea.

És el cas de l’exvicepresident del Govern i president d’ERC, Oriol Junqueras. «La única justícia que esperem és la que ha de venir d’Europa però sobretot, la dels nostres conciutadans i conciutadanes que saben que som innocents», ha escrit.

En un sentit similar s’ha pronunciat l’exconsellera Dolors Bassa: «Sorpresa? Us estranya? 847 dies de presó i esperant que resolguin… fins arribar a la justícia europea».

Per la seva banda, l’exconseller Raül Romeva ha titllat el procés judicial contra ells d»‘escarni judicial» i ha assegurat que «no hi ha hagut cap pronòstic que no s’hagi complert». «És una farsa terriblement coherent», ha afegit.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha apuntat que «com el 2010, el TC mai falla». «Seguirem fent de la repressió la millor palanca de lluita per l’autodeterminació i les llibertats», ha explicat.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71601 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: