Ciutadans celebra ser més decisiu que ERC a La Moncloa: «Quina alegria!»

“Quina alegria!”. D’aquesta manera ha reaccionat el portaveu adjunt de Ciutadans, Edmundo Bal, a la notícia que ERC votarà en contra del decret de nova normalitat aquesta setmana al Congrés dels Diputats. El líder provisional de la formació ha reivindicat el paper dels seus deu diputats a la cambra baixa espanyola, que s’han convertit en “el grup parlamentari més important en aquest moment de la pandèmia”. El decret del govern espanyol serà convalidat aquest dijous gràcies als vots de Cs i del PNB.

En roda de premsa aquest dilluns al migdia, preguntat sobre la qüestió, Edmundo Bal ha expressat la seva “alegria” per la notícia. El dirigent del partit ha reivindicat que això “posa damunt la taula com es fa política útil” i que són “els qui de veritat ens hem arremangat”. S’ha felicitat per haver arrencat “importants compromisos” de La Moncloa, mentre els republicans posaven la “taula de la vergonya” en les negociacions. I ha etzibat: “Se’ns enfada Rufián, se’ns enfada Ortuzar, se’ns enfada Urkullu… Això vol dir que Ciutadans ho està fent bé”.

La relació entre Ciutadans i el govern espanyol es troba en un bon moment. Tant és així que el portaveu de Ciutadans ha anunciat que enviarà a una carta als líders liberals europeus, entre ells el francès Emmanuel Macron, l’holandès Mark Rutte o la belga Sophie Wilmès. En la missiva, els demanarà el suport a la candidatura de la vicepresidenta Nadia Calviño al capdavant de l’Eurogrup. “És important que hi hagin una espanyola al capdavant de l’Eurogrup”, ha defensat.

“Onada d’hispanofòbia”

Bal ha aprofitat la roda de premsa posterior a l’executiva per a denunciar una “onada d’hispanofòbia inadmissible” arreu del món, amb l’enderrocament d’estàtues com la de Cristòfor Colom. És per això que han registrat una proposició no de llei al Congrés que demana dues coses al govern espanyol. En primer lloc, que protegeixi els “monuments i estàtues espanyoles a tot el món” a través de les ambaixades. En segon lloc, que “difongui la història d’Espanya” i la defensi “en contra de bulos i la llegenda negra”.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71509 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: