El PP impugna el decret d’habitatge del Govern al Tribunal Constitucional

El PP ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge del Govern perquè considera que vulnera el dret a la propietat privada i entén que la Generalitat vulnera un dret fonamental que s’aplica a tot l’Estat.

En una roda de premsa des del Parlament aquest dilluns, el líder del PP català, Alejandro Fernández, ha indicat que el decret és «un atac frontal al dret a la propietat privada i una vulneració competencial en matèria de drets».

«No permetrem que Catalunya es converteixi en una espècie de paradís ‘ocupa’ inèdit a la resta d’Europa, i alhora en un infern tant per als propietaris com per a aquelles famílies que no ocupen cap pis, que no tiren cap porta sinó que esperen pacientment a les llistes d’espera d’habitatge social», ha asseverat el també diputat al Parlament.

El febrer, el Consell de Garanties Estatutàries va considerar inconstitucional el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge impulsat pel Govern, que obliga grans tenidors a oferir lloguer social a les persones vulnerables que ocupin il·legalment un habitatge.

Sobre això, Fernández ha assenyalat que els conceptes d'»expropiació forçosa» i habitatge buit també són inconstitucionals perquè suposen «una indefensió dels propietaris davant dels ocupes».

El líder popular ha afegit que, en tant que afecta també els drets fonamentals, significa que aquests «no s’apliquen de la mateixa manera al conjunt d’Espanya»: «Una comunitat autònoma no pot alterar el que és un dret fonamental del conjunt de l’Estat».

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (71675 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: