Es disparen els nous casos de coronavirus a Catalunya: 1.293 contagiats més

El coronavirus continua disparat a Catalunya. En les últimes 24 hores s’han notificat 1.293 nous casos, segons ha informat la conselleria de Salut en un comunicat. Aquestes dades eleven el total a 79.595 els infectats per la Covid-19. Aquest augment suposa 355 nous casos més que ahir, que ja en van ser 938.

Dels nous casos declarats en les darreres 24 hores, 372 són a la ciutat de Barcelona, la qual acumula un total de 21.856 infectats. Això significa que els nous positius continuen augmentant a la capital catalana, ja que els nous casos notificats ahir eren 246. L’augment a les àrees metropolitanes nord i sud ha estat de 512. Així doncs, sumant els nous positius de la capital i les àrees la xifra s’eleva fins a 884, 285 més que ahir.

Quatre noves morts

Pel que fa al total de víctimes mortals, la xifra s’ha elevat fins a 12.631, segons les dades publicades per les funeràries, fet que significa que s’han produït quatre noves defuncions en l’últim dia. D’aquestes, 6.913 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.114 a una residència i 800 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Territoris confinats

Si ens fixem en l’Hospitalet de Llobregat, on el Govern va instar la població de tres barris a autoconfinar-se, els casos acumulats s’han situat en 3.720. Així doncs, els nous casos notificats en les darreres 24 hores en aquesta ciutat de l’àrea metropolitana han estat 123.

A la comarca del Segrià, la qual porta més d’una setmana confinada perimetralment, des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 3.763 casos positius de coronavirus, dels quals 140 han mort per aquesta malaltia. Els nous casos s’han situat en 198, augment quasi idèntic al d’ahir, que va ser de 199.

Les dades en aquesta comarca semblen indicar que el confinament perimetral comença a tenir efecte, ja que la mitjana de casos cada set dies va començar a baixar des del passat 14 de juliol.

Tot i que l’augment constant i diari de casos es pot deure que cada vegada es fan més PCR a casos lleus i asimptomàtics, no es pot deslligar tampoc als rebrots de zones com el Segrià i l’Hospitalet que han obligat les autoritats a prendre mesures de prevenció.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.192 persones han estat ingressades de gravetat. Actualment n’hi ha 47. Pel que fa a les altes hospitalàries, s’han comptabilitzat fins avui un total de 40.316. A les residències de gent gran, un total de 15.240 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus durant l’alerta sanitària.

 

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (89830 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: