El Suprem designa Marchena per decidir si admet la querella contra Juan Carlos I

Òmnium Cultural va presentar una querella pels presumptes delictes de corrupció, frau fiscal i emblanquiment de capitals.

El Tribunal Suprem espanyol ha designat Manuel Marchena com el magistrat competent per decidir l’admissió a tràmit o no de la querella presentada per Òmnium Cultural contra Juan Carlos I pels presumptes delictes de corrupció, frau fiscal i emblanquiment de capitals. ‘Ens temem que estem davant d’una nova maniobra dels poders de l’estat per a protegir-se’, ha dit el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri. ‘Qui millor per a protegir la monarquia i els poders de l’estat que Marchena?’, ha demanat.

‘Es tracta d’un jutge que ha comès greus vulneracions de drets fonamentals per intentar eradicar l’independentisme’, ha explicat Mauri, que acusa Marchena d’haver encapçalat al Suprem l’any 2019 un judici contra Cuixart, Sánchez i la resta de presos polítics ‘amb una clara manca de garanties i en el qual es van vulnerar drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió, el de llibertat ideològica i el de reunió pacífica’.

De fet, Òmnium ja va acusar l’estat espanyol de ‘vulneració flagrant’ de drets fonamentals en el seu escrit de defensa, en el qual denunciava que el magistrat Marchena pilotava un ‘judici sense garanties amb la vulneració de drets fonamentals, la presència d’un partit d’ultradreta com Vox d’acusació popular i l’aplicació d’un dret processal d’excepció’.

vilaweb.cat

About ELCOMUNISTA.NET (75058 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: