Torra demana un ple urgent per a actuar arran de la crisi de la monarquia espanyola

El president de la Generalitat demana que Felipe VI abdiqui i que el govern espanyol doni explicacions per haver encobert la fugida de Juan Carlos I.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president del parlament, Roger Torrent, que convoqui un ple aquesta setmana perquè la cambra catalana ‘fixi una posició comuna’ sobre els escàndols i la fugida de Juan Carlos I. En aquest sentit, el president també ha exigit al govern espanyol que doni explicacions públiques pel suport que ha donat la Moncloa a la marxa del rei emèrit espanyol.

‘Demanem responsabilitats al govern espanyol per haver permès, facilitat i aplaudit la fugida d’una persona plena de privilegis quan està essent investigat per un cas immens de corrupció’, ha declarat Torra, que també ha demanat a l’actual monarca espanyol, Felipe VI, que abdiqui per ‘donar una oportunitat als ciutadans espanyols’ perquè decideixin si volen una república. Així mateix, el president ha recordat que el parlament ja va reclamar la seva abdicació fa mesos.

Una reunió amb Sánchez

El president ha emplaçat Sánchez a reunir-se aquesta setmana per abordar el repartiment dels fons europeus, així com l’aportació estatal al finançament del Principat, per fer front a la recuperació econòmica després de la crisi del coronavirus. ‘Si es tracta de fer reunions de treball, hi serem sempre. Per a fer-nos fotografies amb el monarca, com va poder veure tothom, que no ens hi esperin’, ha declarat Torra.

Sobre els fons europeus, el president ha dit que preferiria no haver de demanar res a la Moncloa. ‘Voldria que haguéssim consolidat la República per disposar de tota la sobirania i tots els recursos per encara aquesta situació com una societat madura i lliure’, ha afirmat. De totes maneres, ha exigit que ‘mentre formem part de l’estat’, el govern espanyol tracti el Principat ‘com pertoca per la nostra aportació, dimensió econòmica i població. Ni més, ni menys.’

 

vilaweb.cat

About ELCOMUNISTA.NET (75402 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: