Torrent convoca per divendres el ple extraordinari sobre la monarquia que va demanar Torra

Torra vol que el parlament es pronunciï sobre la marxa de Joan Carles I i demani l’abdicació de Felip VI.

El president del parlament, Roger Torrent, ha convocat per divendres el ple extraordinari que va sol·licitar el president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la monarquia espanyola. Fonts parlamentàries han explicat que la jornada començarà a les 09.00 amb una sessió de la Diputació Permanent per convalidar un decret llei sobre la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i l’ingrés mínim vital i també atendre peticions de compareixença. Seguidament, a les 11.00, començarà el ple amb la intervenció de Torra i els consegüents torns de rèplica dels grups parlamentaris, que podran presentar dues propostes de resolució sobre el debat.

Torra va demanar ahir que se celebrés aquest ple davant de la crisi de la monarquia espanyola per la marxa del rei emèrit Joan Carles I de l’estat espanyol. El president vol que el parlament es pronunciï sobre la situació i que torni a demanar l’abdicació de Felip VI i l’abolició de la monarquia.

La Casa Reial va informar dilluns que l’ex-monarca marxaria de l’estat espanyol per la “repercussió pública” que generen “certs esdeveniments del passat” de la seva “vida privada”. Segons diversos mitjans, Joan Carles I hauria viatjat el cap de setmana passat a Galícia i, des d’allà, a Portugal i a la República Dominicana, tot i que cap font oficial n’ha confirmat encara la localització. Tampoc el president espanyol, Pedro Sánchez, malgrat que ahir va ser preguntat reiteradament per la qüestió després d’haver-la obviat en la seva compareixença.

vilaweb

About ELCOMUNISTA.NET (75058 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: