El parlament no publica la resolució contra el rei i Torra demana la dimissió del secretari general

El secretari general de la cambra, Xavier Muro, ha suprimit fragments dels acords del ple en la publicació al BOPC.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat la dimissió del secretari general del parlament, Xavier Muro, per haver-se negat a publicar les resolucions contra el rei espanyol Felipe VI i el rei emèrit, Juan Carlos I, aprovades pel ple. ‘Ja va passar amb la meva condició de diputat i ara un altre cop. Prou. El secretari general del parlament té el deure d’obeir al ple, que és sobirà. I si no ho fa, el president del parlament té el deure de cessar-lo i assumir ell i la mesa la responsabilitat de publicar la resolució’, ha asseverat en un piulet.

Els serveis jurídics del parlament de Catalunya ja van negar-se després del ple sobre la crisi de la monarquia espanyola a publicar les resolucions aprovades per la majoria de diputats, escudant-se en els advertiments del tribunal constitucional espanyol. Aquest matí, el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat les propostes que els partits havien fet arribar al ple i, unes hores més tard, s’hi ha publicat part de les resolucions que va aprovar l’hemicicle, però el secretari general del parlament n’ha suprimit tres: les que havien estat advertides pel TC. El secretari Xavier Muro ha adjuntat ¡ una nota al final del document en què hi afirma que té el deure d”impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material’ que pugui suposar l’incompliment de les sentències del Constitucional.

El fragment no publicat inclou la resolució conjunta presentada per JxCat, ERC i la CUP en els punts que ratifiquen la voluntat del parlament de ‘superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la república catalana com un estat de dret, democràtic i social’ i en la menció a la ‘monarquia corrupta delinqüent’. Tampoc no hi ha l’apartat de la presentada per ERC que acusa Felip VI d’haver ‘participat concertadament amb la resta de poders de l’estat en la repressió i laminació de drets del poble català’ ni els proposats per la CUP que reproven el rei ‘per dècades d’impunitat i d’enriquiment il·legítim’ i assenyalen la monarquia com a ‘pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la república catalana’.

vilaweb.cat

About ELCOMUNISTA.NET (91139 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: