Maragall acusa JxCat de “desfermar una campanya d’hostilitat contra ERC”

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament, Ernest Maragall, ha acusat JxCat de desfermar una “campanya d’hostilitat extrema contra el president Torrent i contra ERC, sense ni esmentar l’Estat, la Fiscalia i el TC com adversaris reals” després que aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, demanés al president del Parlament, Roger Torrent, que cessés el secretari general de la Cambra catalana, Xavier Muro. Torra va fer aquesta petició després que no s’inclogués de forma íntegra la resolució contra la monarquia aprovada el divendres al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC).

En un fil a Twitter, Maragall ha explicat que la resolució conté “un desafiament explícit a les limitacions i prohibicions del TC” i ha destacat que els serveis del Parlament “gestionen la situació per tal de no regalar res a la repressió de l’Estat”. A més, ha responsabilitzat Torra de “trencar la regla d’or democràtica entre l’executiu i el legislatiu”.

El diputat també ha lamentat que l’Estat espanyol “es prepara per aprofitar la confrontació interna de l’independentisme tot apuntant a noves persecucions judicials” i ha assegurat que “PSC, C’s i PP aplaudeixen l’espectacle”.

També ha afirmat que l’independentisme “afronta l’enèsima onada de repressió”. “Felicitats a JxCat per tanta eficàcia electoral: heu arrabassat potser uns quants vots a ERC mentre l’independentisme en conjunt n’ha perdut 100 cops més”, ha conclòs.

elnacional.cat

About ELCOMUNISTA.NET (93005 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: