L’Ajuntament ampliarà el servei odontològic per a persones vulnerables en un nou local ubicat al barri de Torre Baró

Des de l’inici del servei la tardor del 2018, s’hi han atès 1.600 persones derivades dels serveis socials municipals. D’aquestes persones, un 18% viuen al districte de Nou Barris. El nou local d’atenció bucodental s’ubicarà a Torre Baró amb l’objectiu de ser un nou servei de proximitat al districte.

El nou equipament bucodental està ubicat a la plaça dels Eucaliptus, al barri de Torre Baró. El local forma part d’un edifici que el consistori havia cedit l’any 2013 a la Universitat de Barcelona, que l’havia fet funcionar com a clínica solidària els anys 2018 i 2019.

Des que es va obrir la tardor del 2018, el servei d’odontologia municipal ha atès 1.600 persones derivades des dels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. S’hi han practicat 3.200 obturacions, 1.500 higienes dentals, 1.000 pròtesis i 300 endodòncies.

El 53% de les persones que han visitat el servei són dones i el 18% provenien de Nou Barris, per aquest motiu l’obertura d’un nou local en aquest districte permetrà ampliar amb més proximitat el servei que ja es donava a les instal·lacions del carrer de Viladomat, 127.

L’Ajuntament de Barcelona ampliarà el servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables amb un nou local que s’ubicarà al barri de Torre Baró, dins del districte de Nou Barris. D’aquesta manera, el servei municipal que funciona des de la tardor del 2018 a les instal·lacions del carrer Viladomat 127 obrirà un segon punt d’atenció al número 34 de la plaça Eucaliptus que permetrà ampliar el nombre de persones ateses. El local  forma part d’un edifici que havia estat cedit l’any 2013 pel consistori a la Universitat de Barcelona (UB), que l’havia fet funcionar com a clínica solidària l’any 2018 i 2019. L’Ajuntament el recupera ara i el tornarà a obrir després de treballar-ho amb la UB, el Districte, i fent-se ressò de les peticions de les entitats veïnals i serveis de la zona. La previsió és que pugui entrar en funcionament durant l’últim trimestre del 2020.

El servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables ha atès des que es va posar en marxa més de 1.600 persones vulnerables derivades des dels Serveis Socials municipals, de les quals el 53% són dones. En total s’han fet més de 3.200 obturacions, unes 1.500 higienes, més de 1.000 pròtesis i gairebé 300 endodòncies. El 18% de les persones ateses provenien de Nou Barris i, per aquest motiu, l’obertura d’un nou local al districte permetrà ampliar el servei que ja es donava amb un criteri de major proximitat. Concretament, el servei ampliarà en dues butaques més els espais per realitzar tractaments odontològics i d’higiene bucodental.

Aquest no és l’únic servei odontològic municipal en desenvolupament per part de l’Ajuntament. El projecte de dentista municipal obert a la ciutadania amb preus que es calculen fins a un 40% per sota dels habituals ha licitat recentment l’estudi tècnic per tal de determinar la millor ubicació de la clínica. Des que el passat mes de febrer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó al consistori i va aixecar la mesura cautelar de suspensió que havia sol·licitat el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC), l’Ajuntament ha seguit els procediments administratius previstos i confia en poder tancar la ubicació durant la propera tardor. Igualment, el passat mes de gener l’Ajuntament va acordar amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD®) una reducció de preu important per a persones vulnerables que siguin usuàries de la Targeta Rosa o bé de la Targeta Barcelona Solidària, un projecte que segueix vigent.

L’objectiu del conjunt de mesures passa per promoure l’accés a l’atenció bucodental de la població barcelonina que per motius estrictament econòmics té dificultats per accedir als principals tractaments odontològics, una situació que afecta com a mínim al 12% de la població de Catalunya. Aquesta ampliació també vol ser una resposta a la situació actual de crisi social i econòmica derivada de l’impacte de la crisi de la Covid-19.

 

 

About ELCOMUNISTA.NET (75084 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: